Dünya Üçüncüsü Bu Gece Belli Oluyor!

Dünya Üçüncüsü Bu Gece Belli Oluyor!
Dünya Kupası’nın yarınki final maçı öncesindeki son kapışması, üçüncülük mücadelesinde ev sahibi Brezilya ile Hollanda arasında oynanacak.

Brasillia Stadı’ndaki mücadele saat 23.00’te başlayacak ve TRT 1’den canlı olarak ekranlara gelecek. Evindeki organizasyonda şampiyonluğu hedefleyen ancak, yarı finalde sakat Neymar ve kart cezalısı Thiago Silva’nın yokluğunda Almanya’dan 7 gol yiyen Sambacılar, taraftarı önünde kapanışı galibiyetle yapmak istiyor. Büyük eleştiriler alan Brezilya’da teknik direktör Felipe Scolari’nin kadroda bazı oynamalar yapabileceği bildirildi. Maicon’un yerine tekrar Alves’in sahne alacağı, cezası sona eren Silva’nın da takımdaki yerini alacağı öğrenildi. Brezilya, bugüne kadar kupa tarihinde 4. kez 3.’lük maçına çıkacak. Daha önceki 3 maçın 2’sini kazanan ev sahibinde Neymar’ın yine evinden bu maçı kapışmayı izlemesi bekleniyor.

Son kapışma 2010’daydı

“Yıllardır, üçüncülük maçlarının gereksiz olduğunu söylüyorum” diyen Hollanda’nın hocası Louis van Gaal’in ekibi Hollanda, yarı finalde Arjantin’e penaltı atışlarıyla yenilmişti. 6 maçta toplamda 69.6 kilometre koşarak bu alanda kupanın en çok koşan ismi olan Sneijder’li, Robben’li, Kuyt’lı Portakallar, ülkesine zaferle dönmek istiyor. 12. kez karşılaşacak iki ekip, son olarak 2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde mücadele etmişti, Hollanda sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı.

Rio’da önlemler artırıldı!

Ev sahibi Brezilya’da güvenlik önlemleri artırıldı. Final günü Rio de Janeiro’da 26 bin polisin görev yapacağı açıklandı. Bunun en büyük sebebi ise Brezilya’nın ezeli rakibi Arjantin’in, kupada finale kalması! Sambacılar’ın, şampiyonluk hayali kurduğu kupada Almanya’dan 7 gol yemesi, Tangocular’ın ise Hollanda’yı devirerek finale çıkması, tansiyonun yükselmesine sebep olmuştu. Brezilya bugün, Hollanda karşısında galibiyet hedefliyor, diğer tarafta ise Arjantin’in, onlar için futboldaki kutsal bir mekan olan Maracana Stadı’ndaki finalde Almanya’ya, kaybetmesini umut ediyor. Şu an ülkede 50 bin Arjantinli var ve olası bir şampiyonluk halinde iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşanmaması için her türlü önlemin alınacağı ifade edildi.

Muhtemel 11'ler;

Brezilya: Cesar, Alves, Thiago, Luiz, Marcelo, Gustavo, Willian, Fernandinho, Oscar, Hulk, Jo

Hollanda: Krul, Blind, Vlaar, Indi, Kuyt, De Vrij, Sneijder, Robben, Wijnaldum, Depay, Van Persie

Stat: Brasilia
Saat: 23.00
Yayın: TRT 1
Hakem: Djamel Haimoudi (Cezayir)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.