Netanyahu’nun Sonu Şaron Gibi Olacak

Netanyahu’nun Sonu Şaron Gibi Olacak
Müslüman Filistin halkına yönelik tavrıyla Şaron’un yolundan giden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun sonunun da onun gibi olacağa benziyor.

İsrail Başkanı ve İsrail ordusunda görev yaparken Filistinli Müslümanlara yönelik en feci katliamları gerçekleştirmiş ve bu nedenle “kasap” lakabını almış biri olan Şaron, yaşamı boyunca bir insanın başına gelebilecek en büyük acıları yaşadı; ölümü de 86 yıllık hayatının özeti gibi oldu; sürüne sürüne geberdi.

EŞLERİNİN BAŞINA GELENLER

Daha 13 yaşındayken babasının hediye ettiği bir “çerkez hançeri” ile Filistinliler'e saldırmaya başlayan Ariel Şaron, hayatının geri kalan bölümünde hep bu saldırgan, sadist tarafıyla tanındı.

İki kere evlenmiş olan Şaron’un ikinci karısı araba kazasında ölen birinci karısının küçük kardeşiydi. İkinci karısı Lily de 2000 yılında kansere yenik düştü.

TEK ÇOCUĞUNUN BAŞINA GELEN

İlk evliliğinden tek çocuğu olan Gur Şaron 1967 yılında antika bir silahın kazayla patlaması sonucu babasının kollarında öldü.

VE KENDİ ÖLÜMÜ: KOMA CEZASI

Ocak 2006’da felç geçirdi. Komaya girdi ve yıllarca komadan çıkamadı.

Önce Tel Aviv'deki Şeba Rehabilitasyon Merkezi'ne yatırılan, burada hastane yönetiminin istememesi üzerine Ein Kerem Hastanesi'ne kaldırılan Şaron, 4,5 yıl boyunca önce beslenme tüpüyle ardından daha da kötüleştiği için sadece iğne ile beslenebildi.

Ariel Şaron'un bu durumuna ailesi de fazla tahammül göstermeyerek bir süre sonra kendisini terk etti.

Hastane yetkililerin, “Artık burada yapılacak bir şey yok, eve götürün” şeklindeki uyarıları aile tarafından dikkate alınmadı.

İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un komada yatması, ortaya ciddi bir sağlık ve güvenlik faturası da çıkardı. Şeba ve Ein Kerem Hastanelerinin yöneticilerinin yaptığı hesaplamaya göre, Şaron İsrail'de “1948 yılından bu yana kendisine en fazla masraf yapılan hasta” unvanını kazandı!

DEFALARCA KAFASINI KIRDILAR

Ariel Şaron, vücudunda meydana gelen çeşitli komplikasyonlar nedeniyle sık sık ameliyat edildi. Bu çerçevede özellikle beyninde problemler ortaya çıkan Ariel Şaron'un durumunun daha da kötüleşmemesi için yapılan beyin ameliyatları nedeniyle kafatası kırılarak beynine müdahale edildi.

Belli aralıklarla kafatasından bir ameliyat geçiren Şaron, daha sonra da kafatasının kırılmasından dolayı ortaya çıkan deliğin kapatılması için yeniden ameliyata alındı. Böylece Ariel Şaron için bir “ameliyat kısır döngüsü” ortaya çıktı. Şaron ayrıca, soluk borusuna yerleştirilen bir boru yardımıyla nefes alabiliyordu. Ariel Şaron, bu borunun değiştirilmesi için de belirli aralıklarla ameliyata alınıyordu.

Şaron hayatının son 8 yılını bu şekilde geçirdi. 2006’da girdiği komadan çıkamayan katil Şaron Ocak 2014’te öldü.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum