Diyabette Sensörlü İnsülin Dönemi

Diyabette Sensörlü İnsülin Dönemi
Salgın hızında artan diyabet hastalığına karşı yeni bir cihaz geliştirildi.

Türkiye’de her 100 kişiden 14’ünde görülen diyabet (şeker hastalığı) ülkemizde olduğu kadar dünyada da ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıksız beslenme, obezite gibi faktörler nedeniyle giderek yaygınlaşan diyabet, günümüzün olduğu kadar geleceğin de en büyük sağlık sorunları arasında gösteriliyor.

YAPAY PANKREAS

Diyabetteki artış nedeniyle yeni tedavi yöntemleri sürekli araştırılıyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Deynel, “Sensörlü insülin pompası olarak adlandırılan yöntem sayesinde hastalar artık iğne kullanmak zorunda değil. Yapay pankreasın en önemli adımı olan ve ‘sensörlü insülin pompası’ olarak adlandırılan yöntem, diyabet hastalarının hayatını kolaylaştırıyor. Bu yöntem sayesinde hasta, insülin iğnesini yanında taşımak zorunda kalmıyor” dedi.

72 SAAT SÜRESİNCE ŞEKER DÜZEYİNİ KAYDEDİYOR

Doç. Dr. Oğuzhan Deyneli, “Sensörlü insülin pompasıyla daha iyi kan şekeri kontrolünü sağlıyoruz. İnsülin pompası uygulanmasına karar verilen hastalara ilk olarak C-GMS adı verilen bir cihaz takılıyor. Bu cihaz, 72 saat boyunca 5 dakikada bir şeker düzeylerini kaydediyor. Şeker düzeyleri incelenerek, doktorlar tarafından hastanın günlük alacağı insülin tedavi düzeni ve dozları belirleniyor" dedi. Cihazan kibrit kutusundan biraz büyük olduğunu beliten Deyneli, "Bu cihaz, hastanın doktorlar tarafından belirlenen günlük insülin ihtiyacını vücuda gönderiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.