“Holokost’u Tanımadığımızı İlan Edelim”

“Holokost’u Tanımadığımızı İlan Edelim”
TYB Vakfı Başkanı Doğan, Türkiye’nin Siyonist dayatması “holokost”u tanımadığını ilan etmesi gerektiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, İsrail’in Gazze’ye kara harekatını değerlendirdi.

 “Hitleri haksız çıkarmanın İsrail’in başarabileceği bir iş olmadığı bir daha anlaşılmıştır” diyen Doğan,  “O çocuklar büyüyünce nasıl olsa terörist olacaklar öyleyse öldür!”  diyenlerin Nazilerin uygulamalarını jenosit veya holokost olarak nitelemeye hakları olmadığını belirterek “En önce Türkiye, Siyonist dayatması bu kavramları tanımadığını ilan etmelidir” çağrısında bulundu.

TYB Vakfı Başkanı Doğan’ın açıklaması şöyle:

“Hayasız saldırıyı durdurun, insanlığı ikame edin!

Hitleri haksız çıkarmanın İsrail’in başarabileceği bir iş olmadığı bir daha anlaşılmıştır!

Bu çağrının muhatabı ancak kalbi, vicdanı, hissi olan insanlık olabilir. Kurumlaşmış yapılar, devletler İsrail karşısında acizdir. Onlardan talepte bulunmak, bu raddede boşa kürek çekmektir.

Bu yüzden çağrımız doğrudan insanlığadır, insanlığın vicdanınadır, Sonuçlarını hemen vermese de. Bu insanlık dışı tavra karşı insanlık biriktirmekten başka çaremiz yoktur.

İsrail’in saldırıları insan katliamını aşmış, insanlık katliamına dönüşmüştür. İnsanlığın öldürülmesine en şiddetli itiraz kalem sahiplerinden, yazarlardan gelmelidir.

‘O çocuklar büyüyünce nasıl olsa terörist olacaklar öyleyse öldür!’ diyenlerin Nazilerin uygulamalarını jenosit veya holokost olarak nitelemeye hakları yoktur.

En önce Türkiye, Siyonist dayatması bu kavramları tanımadığını ilan etmelidir.

Nazilerin yaptığı ile İsrail’in farkı, İsrail’e dur tiyecek bir gücün olmamasıdır. Bu yüzden sınırlı bir katliam yerine sürekli ve istikrarlı bir soykırımla karşı karşıyayız.

Katliam yetkisi uluslararası camia tarafından onaylanan İsrail’in mutad yaz savaş oyununa dur diyecek insanlık vicdanı arıyoruz. Bunu Amerika’da, Avrupa’da aramanın faydasızlığını biliyoruz. Ya dünyanın diğer tarafları?

Suriye’de zalim Baas diktatöryasını destekleyen Rusya ve Çin de tabii olarak zalimlerin yanında yer alıyor.

Arap alemi, İslâm dünyası İsrail’e gerekli tepkiyi göstermeyerek yokluğunu bir daha ısbat ediyor.

Mısır’ın devrik diktatörünün yerine yenisinin konulması, İsrail’in önünün sonuna kadar açılmasından başka bir şey değildi.

Hiç bir savaş İsrail’in Gazze’ye karşı yürüttüğü hayasız harekatla kıyaslanamaz. En önce, bu bir savaş değildir. Savaşın da hukuku vardır, hasiyeti vardır. Savaş karşılıklı olur. Ortada savaşı gerektirecek karşı güç olmadığından düpedüz soykırım vardır.

Hitleri haksız çıkarmanın İsrail’in başarabileceği bir iş olmadığı bir daha anlaşılmıştır!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum