Ankara'nın Göbeğinde Dehşet!

Ankara'nın Göbeğinde Dehşet!
40 kişilik grup silahla ateş ederek tiyatro alanına girdi.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü'nün Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi özel güvenlik görevlilerinin, bölgede iş merkezi yapan inşaat firması çalışanlarınca darp edildiği öne sürüldü.

İddiaya göre, Devlet Tiyatrolarına ait İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanın yanına iş merkezi yapan inşaat firmasının çalışanları, ihtilaflı bölgeye çit çekmek istedi. DT güvenlik görevlilerinin müdahalesi üzerine, inşaat firmasından yaklaşık 40 kişilik grup, silahla ateş ederek tiyatro alanına girdi.

Grubun, güvenlik görevlilerini zorla spor salonuna geçirdiği ve salonun camlarını kırdığı, daha sonra dışarı çıkarak, tiyatronun girişinde biri kadın 4 güvenlik görevlisini darbettiği öne sürüldü.

Kalp hastası olduğu öğrenilen güvenlik görevlisi Sibel Özbilgin'in hastanede tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer 3 güvenlik görevlisinin de aldıkları darbeler sonucu hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Bu arada DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, tiyatroya gelerek incelemelerde bulundu. Olayın ardından kurumun avukatı Ahmet Duruekici ile kooperatif yetkilileri arasında da kısa süreli tartışma yaşandı.

Duruekici, yaptığı açıklamada, bu alanın 60 yıldır Devlet Tiyatroları tarafından kullanıldığını belirterek, Büyükşehir Belediyesinin aplikasyon hatası sonucunda burada bulunan yeşil alanın yan parsele kaydırıldığını savundu.

İşlemin iptali için dava açtıklarını, mahkemenin önce yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, daha sonra bu kararın mahkemece reddedildiğini anlatan Duruekici, bu karara da itiraz ettiklerini ve konunun tekrar mahkeme aşamasında bulunduğunu dile getirdi.

Kooperatifin daha önceki yürütmeyi durdurma kararını hiçe sayarak ağaçları katlettiğini, şimdi de mahkeme lehine sonuçlanmış gibi eylemlerine devam ettiğini öne süren Duruekici, kooperatif çalışanlarının kamu kurumuna silahlı ve sopalı girerek, güvenlik görevlilerini yaraladığını savundu.

"İsrail'in ramazan ayında Filistin'e yaptığını kooperatif bize yapıyor. İsrail'in yaptığına 'devlet terörü' diyoruz, doğru ama kooperatif devlete karşı terör uyguluyor" iddiasında bulunan Duruekici, mahkeme sürecinin devam etmesinin yanı sıra kaymakamlık ve valiliğin alanın korunması gerektiği yönünde kararlarının bulunduğunu kaydetti.

Olayın geçmişi

İddiaya göre, bir inşaat firması Milli Emlaktan Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin içinde bulunduğu ağaçlık bölgeyi de kapsayan araziyi satın aldı.

Açılan dava sonucunda firmanın yapacağı inşaatla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi. İnşaat firmasının, yürütmeyi durdurma kararına rağmen, geçen aylarda tesislerde kimsenin bulunmadığı akşam saatlerinde ağaçları kestirdiği öne sürülürken, bunu duyan oyuncular ve çalışanlar tesislere gelerek, duruma tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.