2014 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sonuçları

2014 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sonuçları
Öğrencilerin merakla beklediği sınav sonucu açıklandı. MEB, 2014 PYBS Sonuçlarını açıkladı.

PYBS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

PYBS’nin 857’si yurt içi, 1’i yurtdışı olmak üzere toplam 858 sınav merkezinde Türkiye saatiyle 14.00’de başladığı ve özel eğitim öğrencilerine verilen 30 dakika ek süre ile birlikte saat 16.30’da sorunsuz şekilde tamamlandığı belirtilen MEB açıklamasında, şunlar yer aldı:

POLİS KOLEJLERİNDEN SONRA AKADEMİ DE KAPATILIYOR

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde on binlerce kişi görevlerinden uzaklaştırıldı. Bazı emniyet mensupları ise ‘uydurma’ gerekçelerle ya açığa alındı ya da meslekten ihraç edildi. Bu adımların ardından İçişleri Bakanı efkan ala’nın talimatıyla kritik bir çalışma daha başlatıldı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, polis kolejlerinin ardından teşkilata akademik personel yetiştiren Polis Akademisi Başkanlığı’nın da kapılarına kilit vurulacak. Yapılan çalışmayla akademide eğitim gören yaklaşık 500 öğrenci, Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) bağlı herhangi bir üniversitedeki İdari Bilimler Fakültesi’ne gönderilecek. Yapılacak kanuni değişiklikle Polis Akademisi YÖK’e bağlanacak. Akademide eğitim veren yaklaşık 150 profesör, doçent, doktor ve araştırma görevlileri de YÖK’e gönderilecek. Öte yandan yönetmelikteki yeni değişiklikle Polis Koleji mezunlarına da fakülteye girişte ‘mülakat’ engeli getirildi.

POLİS AKADEMİSİ'NDEN AYRILAN TAZMİNAT ÖDEMEYECEK

Anayasa Mahkemesi, Polis Akademisi'nden ayrılanların, kendilerine yapılmış öğretim masraflarının dört katını tazminat olarak ödeyeceğine ilişkin Polis Yüksek Öğretim Kanunu hükmünü iptal etti. Kırıkkale İdare Mahkemesi, baktığı bir davada, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu'ndaki, tazminat miktarına ilişkin hükmü Anayasa'ya aykırı bularak, iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.Yüksek Mahkeme de polis öğrencilerinden, mezun olup olmadığına bakılmaksızın mecburi hizmetle yükümlü olduğu süre içinde ilişiği kesilen ya da sağlık sebebi hariç ayrılanların, kendilerine yapılan öğretim masraflarının ''dört katını'' tazminat olarak ödemek zorunda olmalarına ilişkin hükmü iptal etti.

OGES-PYBS SINAVLARI

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), Sınav Tarihi Değişikliği Hakkında Genelge

10/11 Mayıs 2014 Tarihli 8. Sınıflar 2. Dönem Ortak Mazeret Sınavları Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarı

28/29 Nisan 2014 Tarihli 8.Sınıflar 2. Dönem Ortak Sınavı Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarı

PYBS SINAV SONUÇLARI VE SORU-CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik 22 Haziran'da yapılacak 2014 yılı parasız yatılılık ve bursluluk sınavı (PYBS) başvuruları, 17-28 Mart 2014 tarihleri arasında alınacak. 8'inci sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak; bu öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar kullanılarak parasız yatılılığa ve bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak

MEB tarafından 2014 PYBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu yayımlandı. Klavuza göre, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik PYBS, 22 Haziran 2014 tarihinde saat 10.00'da, MEB tarafından yapılacak.

PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapılacak.

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıfların sınav başvurusu, 17-28 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak.

Ancak, 8'inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS'ye katılmayacak; sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edecekler.

Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrenciler, 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan öğrenciler bu haklarından yararlanamayacak. 8'inci sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak; bu öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar kullanılarak parasız yatılılığa ve bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak.

Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8'inci sınıf öğrencileri, başvuru şartlarını öğrenmek üzere halen eğitim gördükleri okul müdürlüklerinden bilgi alarak, başvuru için gerekli belgeleri hazırlayacaklar. Tercih döneminde ise tercihlerini okul müdürlüklerinden yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum