İhsanoğlu Gözyaşlarına Hakim Olamadı

İhsanoğlu Gözyaşlarına Hakim Olamadı
Ekmeleddin İhsanoğlu, Adnan Menderes'in kabri başında "Ben babamdan Menderes sevgisi almış birisiyim" deyip gözyaşlarını tutamadı.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, merhum Başbakanlar Adnan Menderes ve Necmettin Erbakan’ın kabirlerini ziyaret etti.

İLK ZİYARET ADNAN MENDERES'E 

İhsanoğlu'nun ilk durağı merhum Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının kabri oldu. Burada dua eden İhsanoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaptığı ziyaretin bir vefa borcu olduğunu söyleyen İhsanoğlu, şöyle konuştu;

"VEFA BORCUDUR"

"Bu ziyaretler bir vefa borcudur. Türkiye’de biz bugün demokratik sürece gelmişsek milletimizin birliği ve bu şehitler sayesinde olmuştur. Adnan Menderes ve arkadaşları olmasaydı Türkiye hiçbir zaman diktatörlükten, mutlakıyetten ve totaliter rejimlerden kurtulamazdı. Onların sayesinde demokrasi mücadelesi veriyoruz. Onları her zaman rahmetle ve minnetle anmamız lazım. Onlar canları pahasına bu demokrasiyi kurdular. Bize de düşen demokrasiyi ilelebet yaşatmaktır" dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşması sırasında duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan İhsanoğlu, "Ben babamdan ailemden Menderes sevgisi almış birisiyim. Onun için buradayım"ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum