O “Başkan”la İlgili Bomba İddia

O “Başkan”la İlgili Bomba İddia
Çok sert açıklamalar yaparak, BBP’nin İhsanoğlu’nu destekleme kararına karşı çıkan ocak başkanının AK Partililerle görüşme halinde olduğu ileri sürüldü.

Büyük Birlik Partisi, CHP ile MHP’nin ortak Köşk adayı İslam İşbirliği Teşkilatı eski Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı alarak, başına iş açtı. Karar partide kimi isimlerce tepkiyle karşılanırken, BBP’nin dünkü kritik MKYK toplantısında, İhsanoğlu’nun desteklenmesine karşı açıklamasıyla gündemde olan ve bu açıklaması üzerine Alperen Ocakları Genel Başkanlığı görevinden alındığı açıklanan Serkan Tüzün’le ilgili ilginç iddiaların gündeme geldiği öğrenildi. 

Tüzün, BBP Genel Merkezi’nin Köşk seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini duyurması üzerine “bağrımızdan hançerlendik” şeklinde sert bir açıklamada bulunarak, bu karara karşı çıkmıştı. Hasan Hüseyin Bozok adlı bir parti yöneticisi de aynı şekilde karara karşı çıkarak, BBP yönetimine isyan bayrağı açmıştı.

Sosyal medyada konuşulanlara göre, bu gelişmeler üzerine toplanan BBP MKYK toplantısında, bu isimlerle ilgili ilginç iddialar gündeme geldi. BBP MKYK toplantısında, bu isimlerin AK Parti ile irtibat halinde olduğu, bu konuda ellerinde net bilgiler bulunduğunun konuşulduğu ileri sürüldü.

BBP'DE ŞOK İDDİA

Toplantıda, Tüzün’ün bir süredir kendileri ile uyuşmazlık yaşadığı ve AK Parti kurmaylarıyla irtibat halinde olduğu, “bağrımızdan hançerlendik” şeklindeki sert açıklamasından çok kısa bir süre önce bizzat AK Parti lideri Başbakan Erdoğan’la görüştüğü ileri sürüldü.

BBP lideri Mustafa Destici, partilerine kumpas kurulduğunu ileri sürerek, iktidar partisine işaret etmişti. BBP yönetiminde, ocak başkanı ile Bozok, Metin Gündoğdu gibi isimlerin tepki ve çıkışlarının bu kumpasın birer parçası olduğu, “bu isimlerin kısa bir süre içinde AK Parti’ye katılacakları” görüşü hakim.

VE GÖREV TARTIŞMASI

BBP yönetimi Tüzün'ün ocak başkanlığı görevinden alındığını duyururken, Serkan Tüzün AA'nın geçtiği haberde "görevimin başındayım" dedi. Haberde "Destici'nin, görevden alınacağının bir hafta önce kendisine bildirildiği yönündeki sözlerini anımsatan Tüzün, 'Alperen Ocakları Genel Başkanı olarak görevimin başındayım. Ocak Kurullarımız ne bu konuda bir toplantı tertip etmiş ne de tarafıma böyle bir beyanda bulunulmuştur' ifadesini kullandı" denildi.

Öte yandan, Metin Gündoğdu ile Hasan Hüseyin Bozok, BBP'nin Pazar günkü MKYK toplantısında kesin ihraç talebiyle parti disiplin kuruluna sevk edildi.

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum