Erbakan 1974'te Ne Yaptı?

Erbakan 1974'te Ne Yaptı?
Erbakan’ın dirayeti, azim ve kararlılığıyla yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın üzerinden tam kırk yıl geçerken, 1974’de Türkiye’ye destek veren Kaddafi, 2011 yılında Türkiye’nin desteği ile katledildi.

Dün, “tarihimizin en onurlu, en doğru kararlarından” Kıbrıs Barış harekatı’nın yıldönümüydü. Erbakan’ın azim ve kararlılığıyla büyük bir zafere imza atıldı

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dirayeti, azim ve kararlılığıyla yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın üzerinden tam kırk yıl geçti…

20 Temmuz 1974’te yapılan Barış Harekatı’yla ordumuz büyük bir zafer kazanmış, Kıbrıs’ta huzur ve barışı tesis etmişti. Erbakan’ın liderliğinde ve öncülüğünde gerçekleşen harekat neticesinde Kıbrıs sorunu lehimize çözülmüş, genç yaşlı demeden kardeşlerimizi katleden Rumlara gereken cevap verilmişti. Ne acıdır ki bugün İslam dünyası kan ve gözyaşının içerisindeki kardeşlerinin katliamını seyrediyor. Sadece konuşarak ve kınayarak zalime cesaret verilirken, bir türlü zalimi korkutacak somut adımları atılamıyor.

Yıl 1974… Rum çetelerin Müslüman Türkleri hunharca katlettiği ve dünyanın tıpkı bugünkü gibi olan biteni film izler gibi izlediği yıl… ABD ve Avrupa ülkelerinin Rum vahşetine çanak tutarak adadaki mezalimi görmezden geldiği, ambargo ve tehditlerle Türkiye’nin akan kanı durdurmasını engellemek istediği yıl… Ama her türlü olumsuzluğa, Türkiye’nin içinde bulunduğu yoksunluk ve yoksulluğa rağmen irade koyabildiği, Erbakan’ın öncülüğünde ve İslam dünyasının da desteğiyle başlatılan Kıbrıs Barış Harekatı’yla katillere ders verildiği yıl…

‘Harekat emrini ben verdim’

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Kıbrıs Barış Harekatı’na ilişkin şunları söylemişti: “O yıllarda tüm  dünya bizim böyle bir harekat yapmamıza  karşıydı. Savaşa Ecevit de karşıydı. Son görüşmeler için  Kıbrıs’ın  garantör ülkelerden  olan İngiltere  ile  birlikte harekat yapalım  diyen Ecevit bizim karşı çıkmamıza  rağmen Londra’ya gitti, Ecevit yanlış bir şey yapmasın diye Oğuzhan Bey’i de  Ecevit’in yanına verdik. Genelkurmay Başkanı Semih Sancar ve diğer yetkililerle Ecevit ve Türk heyetini Esenboğa hava limanından uğurladıktan sonra  Semih Sancar paşa bana  özel bir görüşme yapalım” dedi ve Esenboğa havalimanında  Genelkurmay Başkanı Semih Sancar paşa ile aramızda şu tarihi   konuşma geçti. Sancar paşa bana, “Sayın  Erbakan  sizler  şuandan itibaren Başbakan vekilisiniz. Kıbrıs da büyük katliamlar yaşanıyor. Sayın Ecevit’in  Londra’dan  dönmesi  uzun  zaman alacaktır.  Başbakan vekili sıfatı ile bizlere hareket emrini verirseniz biz  çıkarma için hazırlık yapabiliriz, harekat emrini verebilir misiniz” diye sordu? Ben de “Harekat  emrini  verebilirim” dedim... Orada harekat  emrini verdim ve  Türk Silahlı Kuvvetleri  hazırlık yapmaya başladı. Ecevit Londra’da  İngilizlerle  birlikte Kıbrıs’a çıkarma yapalım diye görüşmeler yaparken, verdiğim emir üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri çoktan çıkarma  hazırlığına başlamıştı.”

2014

1974’de Türkiye’ye destek veren Kaddafi, 2011 yılında Türkiye’nin desteği ile katledildi

Bugün ise İslam ülkeleri parçalara ayrılmış durumda. Birçoğu BOP’la yakıldı, yıkıldı, yok edildi. Birçoğu da iç savaş bataklığında  birbirlerini yok ediyorlar. 1974 yılında, dünyanın Türkiye’ye uyguladığı ambargoyu hiçe sayarak, Kıbrıs Harekatı’na katılan uçaklarımıza yakıt veren Kaddafi de ne acıdır ki, Türkiye’nin de desteğiyle katledildi. Saddam Hüseyin’in Irak’ı bugün paramparça. ’da darbeciler Müslümanlara kan kustururken, Arakan’da, Keşmir‘de, Doğu Türkistan’da, Sudan’da, Yemen’de de Müslümanlar katliamlara maruz kalıyor.

Irak’a huzur IRAK!

6 Ayda 5 bin 576 can gitti

Özgürlük ve demokrasi naralarına ekledikleri bir dizi yalanla işgal edilen Irak, bir taraftan parçalara bölünürken diğer taraftan da kan kaybediyor. Birleşmiş Milletler, Irak’ta 2014 yılının başından bu yana meydana gelen şiddet olaylarında 5 bin 576 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum