Kızılhaç İsrail'e Yardım Ediyor

Kızılhaç İsrail'e Yardım Ediyor
Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, Kızılhaç'ın Filistinlileri yavaş yavaş katletmeleri için İsrail'e yardım ettiğini iddia etti.

Al Jazeera Türk'e konuşan Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, İsrailbombardımanının sürdüğü Gazze’deki son durumu anlattı. Basman Elashi, Gazze’deki bombardımanda hareket halindeki her insanın hedef alındığını söyledi.
 
Elashi, “Hatta hayvanlar bile bu saldırılardan kurtulamıyor. Evinden çıkmayanlar da bu saldırılardan kurtulamıyor. Şu an havadan Şecaiyye bölgesinin videosunu çekebilseydiniz, inanın yeni bir dünya savaşını izliyor gibi olurdunuz. Her yer bombalanmış, yerle bir edilmiş” diye konuştu.

'KIZILHAÇ KATLİAMA YARDIM EDİYOR'
 
Elashi, yoğun bombardıman altındaki Şecaiyye bölgesinin şu an askeri bir bölge durumunda olduğunu ifade etti. “Hiçbir ambulansın buraya girişine izin verilmiyor. İsrailli yetkilileri aradık. Burada yaralı insanlar olduğunu onları almak istediğimizi söyledik. Bize asla buraya girişimize izin verilmeyeceği söylendi. Herhangi bir araç buraya hareket ederse hemen bombalanacağı söylendi” dedi.
 
Şecaiyye’ye ancak Kızılhaç’ın desteği ile girilebildiğini belirten Elashi, “Fakat bu yardım kuruluşu da Gazze’de Filistinlilere yardım konusunda en kötü yardım kuruluşu. Benim kanaatime göre bu kuruluş Yahudilere Filistinlileri yavaş yavaş katletmeleri için yardım ve yataklık ediyor” diye konuştu.
 
'MISIR VE İSRAİL İZİN VERMİYOR'

Elashi pek çok gönüllü doktorun bölgeye girişine Mısır ve İsrail’in izin vermediğini söyledi:
“Gazze’de dışardan gelen gönüllü doktorlarımız var. Bunlardan bazıları Belçika, Fransa ve İngiltere’den. İçinde Müslüman olanları da var, olmayanları da var. Fakat İsrail ve Mısır, gönüllü doktorların çoğunun girişine izin vermedi. Mısır, Ariş’e gelen birçok gönüllü doktorun girişine izin vermedi. 50 Mısırlı doktor da Refah Sınır Kapısı'ndan girmek istedi. Onlara da izin verilmedi.”

'15 AMBULANSI BOMBALADILAR'

Gazze’deki ambulansların sayısının çok yetersiz kaldığını belirten Elashi, “Bu son katliamdan sonra ölü sayısı 500’ü geçti. Yaralı sayısı 5 bin civarında. Yaklaşık 15 ambulans bombalandı. Elimizde kaç ambulans kaldığını maalesef şu an için bilmiyoruz. Çünkü sürekli çalışır durumdalar” dedi. 

Gazze’de yaklaşık 100 bin kişinin evinin bombalandığını belirten Elashi, Arap ülkeleri ve Batı’nın bu katliamın durması için hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum