Ekmel Bey’i Sinirlendiren Ekmek Sorusu

Ekmel Bey’i Sinirlendiren Ekmek Sorusu
Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez, Ekmeleddin İhsanoğlu’na son derece çarpıcı bir soru yöneltti. Soru karşısında sinirlenen İhsanoğlu’nun bir hayli canı sıkıldı.

CHP ile MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, gazetelerin Ankara Temsilcileri ile biraraya geldi. Haber kanallarının canlı verdiği toplantının soru cevap bölümünde, Akit Ankara Temsilcisi ve Yazarı Yener Dönmez, İhsanoğlu’na seçim sloganında da kullandığı “Ekmek”le ilgili son derece çarpıcı bir soru yöneltti.

Toplumun önemli bir bölümünde kendisiyle ilgili “halka mesafeli” düşüncesinin hakim olduğunu, Anadolu’da kimi insanların “Sloganında kullandığı ekmeğin fiyatını bile bilmiyordur” şeklinde yorumlarda bile bulunduğunu hatırlatan Dönmez, bu konuda neler söyleyeceğini sordu.

Bunun üzerine sinirlenen İhsanoğlu, soruya cevap vermek yerine Akit Ankara Temsilcisi Dönmez ile polemiğe girmeye çalıştı.

KİTAPTAKİNİ SÖYLEDİ PİYASADAN BİHABER

Ardından ise Ankara’da halk ekmek ve normal ekmek fiyatlarının ne olduğunu bildiğini belirterek, 60 kuruş ve 1 TL rakamlarını telaffuz etti.

İhsanoğlu’nun bu cevabı "ekmek fiyatlarını da ‘kitaptan’ okuduğu kadarıyla biliyor" yorumlarına neden oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun listesindeki rakamları okuyan İhsanoğlu, Ankara’da ekmeğin 1 TL olduğunu söyledi.

Oysa milyonlarca Ankaralı ekmeği 75 kuruştan alıyor.

İhsanoğlu’nun ekmeğin 1 TL olduğunu söylediği İstanbul piyasasında ise ekmek 1,25 TL’den satılıyor.

Habervaktim.com