Şucaiyye Katliamında 72 Kişi Öldü

Şucaiyye Katliamında 72 Kişi Öldü
İsrail'in Şucaiyye mahallesini hedef aldığı saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 72 kişi öldü, 400 kişi yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının, Şucaiyye mahallesini hedef aldığı saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 72 kişi öldü, 400 kişi yaralandı.

İlk yardım ekipleri ve Kızılay görevlileri, Şucaiyye'nin şiddetli bombardımana tutulması nedeniyle cesetlerin tamamına ulaşılamadığını ve yaralılara yardım götürülemediği için ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Filistinliler kiliselere sığındı

Öte yandan, İsrail ordusunun Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği saldırılardan kaçan mahalle sakinlerinin Gazze'nin orta bölgesindeki "Perfirius Kilisesi"ne sığındıkları belirtildi.

Gazze'nin en eski Kiliselerinden biri olan Perfirius Kilisesi kapılarını saldırılardan kaçan Filistinlilere açtı. 

Kiliseye sığınan Şucaiyye mahallesi sakinlerinden Muna Cindiyye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerinin İsrail ordusu tarafından bombalandığını, kaçarak canlarını kurtardıklarını söyledi.

Cindiyye, "Sokaklar ceset doluydu, yaralılar, göçüklerin altından yardım çığlıkları atıyorlardı. Onlara yardım elimizi uzatamadık, ancak kendi canımızı kurtardık" diye konuştu.

Önce bir yakınının evine sığındıklarını fakat oranın da bombalanması üzerine daha sonra kiliseye sığındıklarını belirten Cindiyye, "sokaklarda yardım çağrısında bulunan yaralılara yardım etmediğimiz için Allah'tan af diliyorum. Fakat gerçekten onlara yardım edebilmemiz mümkün değildi" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun dün Şucaiyye mahallesine düzenlediği saldırılarda 72 Filistinliyi hayatını kaybetmiş, 400'ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusunun Şucaiyye mahallesine saldırıları devam ediyor.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar 509 Filistinli öldü, 3 bin 150 kişi yaralandı.

sucaiyye-jpg20140721172537.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum