Allah'a Hamdolsun Bu Tuzağa Düşmedik!

Allah'a Hamdolsun Bu Tuzağa Düşmedik!
Başbakan Erdoğan, "Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen nifak tuzağına düşmemiştir. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamileridir" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da katıldığı iftar programında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ortadoğu'da kardeşleri Şii ve Sünni diye ayırıp birbirlerine düşürmek isteyenler bu kirli oyunu Türkiye'de de oynamak istediler. Zaman zaman da bu oyunu ısıtıp, Türkiye'de servis etmek derdindeler. Allah'a sonsuz kere hamdolsun ki Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen bu nifak tuzağına düşmemiştir. Allah'ın izniyle de düşmeyecektir. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamileridir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

-Zulmün rengi yoktur. Zalimin bir tarafı yoktur. Zalim zulmederken mazlumlar arasında ayırım yapmaz.

-Zalim Esed kendisinden olmayanlara değil, insana zulüm yapıyor. İsrail, bir terör devleti olduğu için zulmediyor.

-Zalim, bütün inançlarından insani değerlerinden sıyrılmış kalbinde inanca dair her şeyi dışarıda bırakmış kişidir.

-Şii ve Sünni terörü kavramlarını asla kabul edemeyiz. Kardeşini katleden bizimle aynı dinden mezhepten olamaz. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamileridir.

-Bize yapılan zulümlerin başkalarına da yapıldığını unutmadık. Kürtlere, Alevilere yapıldığını unutmadık. Dersim Katliamı nedeniyle, özür dileme cesaretini gösteren bu kardeşiniz oldu

-İslâmî terör diye bir kavramı da asla kabul edemeyiz. İslâm, adı üstünde barış dinidir; terörle, kan dökmeyle asla yan yana gelemez.

-Biz Alevi vatandaşlarımıza bir kimlik dayatma peşinde olmadık. Bugün de bunun peşinde değiliz. İnanın ülkemizin dışında, Batı dünyasındaki ülkelerin birçoğu ne yazık ki bizi birbirimize düşürmek için her türlü planı, projeyi yapıyorlar"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum