10 Ağustos Dönüm Noktası Olacak

10 Ağustos Dönüm Noktası Olacak
Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin önemli günlerden geçeceğini belirterek, "10 Ağustos, Türkiye'nin demokrasi tarihinden çok önemli bir dönem noktası" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyadaki birçok uluslararası kuruluşun yaşanan acılara ve zulümlere kayıtsız kaldığını belirterek, "Bugün bir balina ve yunusun hayatı için gösterilen çaba insanlar, çocuklar ve kadınlar için gösterilmiyor. Bu da dünyadaki sistemin geldiği noktayı gösteriyor" dedi. 

Babacan, Yeni Dünya Vakfı'nın iftar programında yaptığı konuşmada, Vakfın toplumun yarınları ve yeni bir dünya için 18 yıldır aralıksız hizmet ettiğini söyledi. 

Eğitim ve gençlik kavramlarının büyük önem taşıdığının altını çizen Babacan, Vakfın çağın gereksinimleri doğrultusunda gençler yetiştirmek konusunda önemli bir misyonu yerine getirdiğine işaret etti. 

Babacan, ramazan ayında İslam coğrafyasının büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, Suriye, Irak, Filistin, Libya, Mısır ve Yemen gibi ülkelerde Müslümanların çok zor bir süreçten geçtiğini vurguladı. 

Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı bir çalışmaya da atıfta bulunan Babacan, İslam coğrafyasındaki can kayıplarının yüzde 90'ının Müslüman'ın Müslüman'ı öldürmesiyle gerçekleştiğini söyledi.

Babacan, dünyadaki birçok uluslararası kuruluşun yaşananlara kayıtsız kaldığına dikkati çekerek, "Bugün bir balina ve yunusun hayatı için gösterilen çaba insanlar, çocuklar ve kadınlar için gösterilmiyor. Bu da dünyadaki sistemin geldiği noktayı gösteriyor" diye konuştu. 

Ali Babacan, yaşanan olumsuzluklara karşı sesini en yüksek çıkaran ülkenin Türkiye, liderin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Kadınların ve çocukların ölümüne kayıtsız kalmanın insanlığa yakışmayacağını belirten Babacan, Türkiye'nin bu noktada büyük çaba gösterdiğini, her adımın bu doğrultuda atıldığını dile getirdi. 

- "10 Ağustos dönüm noktası olacak"

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin gelecek günlerde önemli günlerden geçeceğine değinerek, "10 Ağustos, Türkiye'nin demokrasi tarihinden çok önemli bir dönem noktası" ifadesini kullandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olduğunu anımsatan Babacan, "Kendisine başarılar diliyorum. Kendisinin Türkiye'nin cumhurbaşkanı olması noktasında dua ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Babacan, son 12 yıllık dönemde ekonomik anlamda da büyük başarılara imza atıldığına işaret ederek, "IMF'ye borcumuzu sıfırladık, hatta borç verecek duruma geldik. Daha da önemlisi, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, IMF'nin İcra Direktörlüğü görevinde bulunacak" dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemine değinen Babacan, İslam dünyasındaki pek çok problemin altında fitne ve fesatın yer aldığını vurguladı.

İftara, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.