Hatay'da “Kardeşlik Sofrası” Kuruldu

Hatay'da “Kardeşlik Sofrası” Kuruldu
Hatay kurulan “Kardeşlik Sofrası “kentteki farklı din temsilcileri iftarda bir araya getirdi.

Hatay kurulan “Kardeşlik Sofrası “kentteki farklı din temsilcileri iftarda bir araya getirdi.

Antakya belediye parkında kurulan “kardeşlik sofrası” öncesi açıklama yapan Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Yücedal, birlik ve beraberlik için sofralarının kurulduğunu söyledi. Hatay Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortadoğu başta olmak üzere tüm Dünya genelinde yaşanan kanlı olayları hiçbirini tasvip etmediklerini söyledi. Türkiye'de yaşayan Musevi bir vatandaş olarak Müslüman aleminin yaklaşan Ramazan Bayramını kutlayan Şaul Cenudioğlu Hatay'daki kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olması temennisinde bulundu.

Dünyada sulh ve barışın tesis edilmesini isteyen Cenudioğlu, "Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlar herkese sağlık ve güzellikler dilerim. Bu sofra kardeşlik birlik ve beraberliği temsil ediyor. Var olan güzelliğin göstergesidir bu. Gönül isterdi ki bu güzelliği tüm dünya görsün sulh ve barış içerisinde yaşasınlar. Ben Türkiye'de yaşayan Musevi vatandaşı olarak dünyada gelişen hiçbir kanlı olayı tasvip etmiyor ve onaylamıyorum. Öyle ki var olan Antakya'daki kardeşliğin bütün dünya örnek alsın ve barışı en üst düzeyde tutsun" dedi.

Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral mübarek Ramazan ayının Kuran-ı Kerim, Tevrat, İncil ve Zebur'un indiği ay olduğunu söyledi. Ortadoğu’da yaşanan kanlı savaşın durması temennisini yineleyen Yeral şöyle konuştu:

"Ortadoğu İslam dünyası kan ve revan içerisinde. Özellikle Irak,Suriye ve Filistin Gazze kan ağlıyor. Son haftalarda siyonist İsrail rejiminin Gazzeli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırması çok zorumuza gidiyor. Burada görüldüğü gibi Alevisi Sünnisi Türk'ü Arabı Kürdü herkes büyük bir kardeşlik havası şeklinde iftar edeceğiz. Temennimiz bu kardeşlik sofrasının hem Filistin'e hem Lübnan'a Suriye ve Irak'a örnek teşkil etmesidir" dedi.

İftara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Musevi Cemati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.