75. Yıl Dönümüne 75 Metrelik Künefe

75. Yıl Dönümüne 75 Metrelik Künefe
Hatay'ın anavatana katılışının 75. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen '23 Temmuz Festivalleri' kapsamında 'Künefe Şöleni' düzenlendi. Şölende 75 metre uzunluğunda künefe yapıldı.

Antakya Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen şölende, Hatay'ın anavatana katılışının 75. yıldönümünü anısına 75 metre uzunluğunda künefe yapıldı. 75 metre uzunluğundaki künefenin yapımında 400 kilogram künefe (tel kadayıf), 200 kilogram şeker, 250 kilogram peynir ve 80 kilo tereyağı kullanıldı. 75 metre uzunluğunda ve toplam 1 ton ağırlığı geçen künefe şölene katılan vatandaşlara ikram edildi.
Künefe ustası Mustafa Yılmaz, künefenin 10 kişiyle 2 hafta sürede hazırlandığını ve yapımında 400 kilogram kadayıf, 250 kilogram peynir, 200 kilogram şeker, 80 kilogram tereyağı kullanıldığını kaydetti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş yöresel kıyafetleri giyerek bir tepsi künefeyi havaya atmak suretiyle çevirdi. Künefeyi başarıyla çeviren Başkan Savaş, vatandaşlardan alkış aldı.
Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve beraberinde Chp Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl ve beraberindekiler daha sonra künefenin şerbetini dökerek kendi elleriyle vatandaşlara ikram ettiler.
Başkan Savaş, Hatay'ın anavatana katılmasının 75. yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, 'Künefe Şöleni'nin ise artık geleneksel hale geldiğini belirtti. Geçen yıl 74 metre uzunluğunda künefe yaptırdıklarını hatırlatan Başkan Savaş, bu sene Hatay'ın Anavatana katılışının 75. yıldönümü olduğu için künefenin uzunluğunun da 75 metre olduğunu söyledi.

Festival kapsamı çerçevesinde bir çok etkinlik yapacaklarını belirten Başkan savaş “orta doğuda yaşanan süreçten dolayı planladığımız halk konserlerini iptal ettik. Müslümanlar ölürken biz konser yapamayız. İnşallah ilerdeki güzel günlerde halkımızla bu eğlenceyi telafi edeceğiz” dedi.
Öte yandan geleneksel hale getirilen künefe şölenine ilgi yoğun olunca izdiham yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.