Cemaat Operasyonu İçin Düğmeye Basıldı!

Cemaat Operasyonu İçin Düğmeye Basıldı!
17 ve 25 Aralık operasyonlarını yürüten polislere yönelik İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin başlattığı operasyonda gözaltı listesinde oldukça önemli isimler yer alıyor!

İstanbul Terörle Mücadele ekipleri gece saat 01.50'de operasyonun startını verdi. İstanbul'da çok sayıda polis paralel yapı soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar içinde şube müdürleri de yer alıyor.

200 POLİSİN İSMİ YER ALIYOR 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Emniyet'teki paralel yapılanmaya yönelik yürütülen 'gizli' soruşturma bu gece saat 01.30 sularında operasyona dönüştü. İstanbul'da çok sayıda polis evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Yaklaşık 200 polisin gözaltı listesinde olduğu belirtiliyor.

LİSTEDE KİMLER VAR? 
 
Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, 17 Aralık gibi operasyonları yürüten polis şeflerinin soruşturma kapsamında şüpheli sıfatında olması dikkat çekiyor. Soruşturmanın en dikkat çeken şüphelileri bir dönem İstihbarat Daire Başkanlığı yapan Ramazan Akyürek, Erol Demirhan ve eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün.
 
MİT KRİZİNİN POLİSLERİ DE GÖZALTINDA
 
Ramazan Akyürek'in emniyet içindeki paralel yapılanmanın kilit isimlerinden olduğu ileri sürülüyor. Özellikle Ergenekon soruşturması sürecinde yaptığı operasyonlarla ismini duyuran Yılmazer'in ismi Dink suikastındaki ihmal iddialarıyla da gündeme gelmişti. Erol Demirhan ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasının ardından yaşanan 'MİT Krizi'nin ardından görevden alınmıştı. Yurt Atayün de MİT Krizi'nin ardından TEM Şube Müdürüyken görevden alınmıştı.
 
İstanbul Terörle Mücadele Şube ekiplerinin yaptığı operasyonda İstanbul'da çok sayıda polisin gözaltına alındığı kaydedildi. Paralel yapı soruşturmasının birinci gözaltı dalgası olan operasyonu 2 savcı yürütüyor. İstanbul Cumhuriyet Savcıları İrfan Fidan ile Okan Güzelsoy soruşturmanın başında bulunurken İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Orhan Kapıcı ise soruşturmanın koordinatörü.
 
Şüphelilere, resmi belgede sahtecilik, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal gibi suçlamalar isnat ediliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum