Erdoğan'dan Zekeriya Öz'e Cevap!

Erdoğan'dan Zekeriya Öz'e Cevap!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, savcı Zekeriya Öz'ün kendisine yönelik ölüm tehditi içeren tweetleri hakkında ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atv ve A Haber ortak yayınındaki "Başbakan ile Gündem Özel" programında soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan " Yani benim bakanım oranın başı. Size suç duyurusunda bulunuyor, siz hala neyi bekliyorsunuz? Tweetler ortada, her şey ortada, neyi bekliyorsunuz? " diyerek HSYK'yı görevini yapmadığı için eleştirdi.

BİR SAVCI KALKIP DA ÜLKENİN BAŞBAKANINA TWEETLERLE TEHDİT SALLAYAMAZ

"17 Aralık'ta benzer şeyleri yaptılar, 25 Aralık'ta benzer şeyleri yaptılar ve bunlarda da bekledikleri neticeyi alamadılar" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bakın şimdi o dönemin savcılarından bir tanesi maalesef yani bir ülkede bir savcı kalkıp da ülkenin başbakanına tweetlerle tehdit sallayamaz, hakaret edemez. Ama şu anda tehdit sallıyor, hakaretler gönderiyor. Nerede HSYK? Bunlardan haberi yok mu, HSYK’nın? Var. Şimdi böyle bir yargıyı eleştirmek bizim en doğal hakkımız değil mi? Ben senden şimdi neticeyi bekliyorum, benim sana illa da suç duyurusunda bulunmam şart değil. Yani benim bakanım oranın başı. Size suç duyurusunda bulunuyor, siz hala neyi bekliyorsunuz? Tweetler ortada, her şey ortada, neyi bekliyorsunuz? Bunun adımını atmanız lazım. Böyle bir adam, adalet mekanizmasının içerisine yakışmaz, bu adam adalet dağıtamaz. Bu adam adaletin dağıtılması için her hangi bir şey yapamaz. Böyle bir şey olabilir mi?"

SONUN KADDAFİ GİBİ OLACAK' DEMİŞTİ

Savcı Öz, isim vermeden AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı ima ederek sonunun idam edilen Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve linç edilerek öldürülen Libya'nın eski lideri Kaddafi gibi olacağını öne sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum