Bem-Bir-Sen’den Kocaoğlu’na tepki

Bem-Bir-Sen’den Kocaoğlu’na tepki
45 bin metrekarelik parka mescit isteyen vatandaşa kulak tıkayan İzmir Büyükşehir yönetimine tepki gösteren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, “İbadet hürriyeti anayasal bir haktır, kimse engelleyemez” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, 45 bin metrekarelik alana kurulu Doğal Yaşam Parkı’na vatandaştan gelen mescit taleplerine kulak tıkamasına tepki gösteren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “İbadet hürriyeti anayasal bir haktır, kimse engelleyemez” dedi. Vatandaşın talebini Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kulağına fısıldaması üzerine sürgün edildiği bildirilen personelin durumuna da değine Turbay, “Vatandaşın ve personelinizin size bağlı kurumlardaki ibadethane ihtiyacı, yasal olarak sizin sorumluluğunuzdadır. Mescit taleplerine kulak tıkamanız, talep eden personeli sürgüne göndermeniz seçilmişlik kimliğinizle bağdaşmaz. Bu tam bir ortaçağ zihniyetinin tezahürüdür.” ifadesinde bulundu.

“KOCAOĞLU’NU ANAYASA’YA UYMAYA DAVET EDİYORUZ”

İbadet ve vatandaşın ibadethaneye ulaşma özgürlüğünün Anayasa ile güvence altına alındığına dikkat çekerek Belediyede yaşananları, “Ortaçağ zihniyeti” olarak niteleyen Turbay konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: “Basına ve kamuoyuna yansıyan haberlerden de anlaşılacağı üzere İzmir Büyükşehir Belediyemize bağlı kimi işyerlerinde ve halka açık tesislerde ibadethane sıkıntısı yaşanmaktadır. Özellikle Çiğli’de 45 bin metrekarelik bir alana taşınan İzmir Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi’ni ziyarete gelen vatandaşlar ile bu birimde çalışan personelin mescid ihtiyacına kulak verilmemekte, talepler görmezden gelinmektedir. İbadet etme ve ibadethanelere ulaşma özgürlüğü Anayasa ile desteklenmiş özgürlüklerdir. Sayın Başkan dahil hiç kimsenin bunu engellemeye hakkı yoktur. Dahası Sayın Aziz Kocaoğlu, kamuoyu önünde ve devlet nezdinde, bu hizmeti kendi kurumlarında sağlamaktan sorumlu olan kişidir. Üstelik hem halkın hem de kendilerinin ibadethane ihtiyacını dile getiren yerel yönetim çalışanlarını cezalandırmak, sürmek gibi tavırlar ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçilmişlik sıfatı ile bağdaşmamakta, hak talep eden personeli cezalandırma gibi despotça uygulamaları akla getirmektedir. Bem-Bir-Sen olarak yerel yönetim çalışanlarının yetkili sendikası sıfatı ile başta vatandaşların ibadet etme ve ibadethaneye ulaşma hürriyetlerini engelleyen ve sosyal bir hak talep eden personelini sürgün ile cezalandıran Başkan Aziz Kocaoğlu’nu kanuna ve Anayasa’ya uygun davranmaya davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum