Lice'de LPG Yüklü Tankerin Patlaması

Lice'de LPG Yüklü Tankerin Patlaması
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde LPG yüklü tankerin patlaması sonucu meydana gelen olayda yaralanan 66 kişiden biri tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde LPG yüklü tankerin patlaması sonucu meydana gelen olayda yaralanan 66 kişiden biri tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır-Bingöl karayolunda devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu meydana gelen olayda yaralanan ve Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Kıraç, ziyaretlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesinde 5, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde 16 yaralının bulunduğunu, olayda yaralanan 66 kişiden birinin yaşamını yitirdiğini bildirerek, yaralılardan hayatını kaybeden Fikri Tertip'in (38) cenazesinin memleketi Bingöl'e gönderileceğini söyledi.

"Allah beterinden saklasın. Feci bir kaza. Tankerin devrilerek infilakı sonucu 2 otobüsteki yolcularda yanık oluştu" diyen Kıraç, yaralanan 66 kişiden 28'inin Sağlık Bakanlığınca gönderilen ambulans uçak ve helikopterlerle Bingöl, Elazığ, Şanlıurfa, Kocaeli, Erzurum, Batman, Gaziantep ve Adana'ya sevk edildiğini belirtti.

Olay nedeniyle 112 merkezli oluşturdukları kriz masasının çalışmalarını sabaha kadar sürdürdüğünü ifade eden Kıraç, "Dua ediyoruz, hayatını kaybedenler olmasın. Civar köylerde bize intikal eden bir hasar yok" dedi.

Vali Kıraç'a Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş de eşlik etti.

- Olay yerine bilirkişi heyeti gönderilecek 

Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca olay yerine bilirkişi heyetine gönderilecek. Bir savcı başkanlığındaki heyette, makine mühendisleri, iş güvenliği ve iş sağlığı uzmanları ile trafik polisleri yer alacak. Heyet, sürücüler ve görgü tanıkları ile görüşecek. Kazada kusur durumu ve kazaya neden olan faktörler araştırılacak.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun 90. kilometresinde gece LPG yüklü tankerin devrilmesi sonucu meydana gelen patlama esnasında yoldan geçen 2 yolcu otobüsü ve bazı araçlar alev almış, olayda 66 kişi yaralanmıştı.

 

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum