Atalay'dan Çarpıcı Açıklama

Atalay'dan Çarpıcı Açıklama
BİK Genel Müdürü Atalay “Medya kamu görevi yapar. Gücünü de okuyucudan, halktan alır. Medya, doğrunun tarafında olur” dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Başkent’in yerel gazetesi Habervaktim’e verdiği röportajda, “Medya kamu görevi yapar. Halk adına muhalefet yapar, yanlışlıkların giderilmesi için çalışır. Gücünü de okuyucudan, halktan alır. Medya, doğrunun tarafında olur. Yasama, yargı, yürütme kuvvetlerinin yanında medya da 4. kuvvet olarak yerini alır. Ancak inandırıcılığını, saygınlığını kaybederse bu dört kuvvet arasında yer alamaz” dedi.

5-6 milyon gazete tirajının 76 milyonluk Türkiye’ye yakışmadığını belirten Atalay “Nüfusa oranladığımızda Türkiye'de her gün en azından 20-30 milyon gazete satılması gerekiyor” diye konuştu. Bunu okuma alışkanlığının giderek düşmesine bağlayan Atalay, hergün büyüyen sosyal medyanın da okuma oranlarını olumsuz etkilediğini kaydetti.

YAZILI BASIN BİTMEZ 

Diğer taraftan içerik kalitesi düşmediği sürece Türkiye'de yazılı basının uzun yıllar devam edeceğini vurgulayan Atalay “Her sabah sayfalarını çevirdiğimiz, kokusunu hissettiğimiz bu gazetelerden yıllarca vazgeçilmeyeceğini düşünüyoruz. Aralık 2012 sonunda basılı yayın hayatına son veren 80 yıllık Newsweek dergisi de kağıda veda etmişti ama 15 ay sonra yeniden basılmaya başlandı...” dedi.

HABERVAKTİM’E ÖVGÜ

BİK Genel Müdürü Atalay, Habervaktim’le ilgili ise “Yayınladığı haberlerde fikri takibe önem vermesi Habervaktim'i farklı bir kulvara taşıyor. Habervaktim'in gazetecilik konusunda en çok çabalayan 2-3 gazeteden biri olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum