Beşiktaş Belediyesi'nden Soma'ya 30 Ev

Beşiktaş Belediyesi'nden Soma'ya 30 Ev
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını iptal eden İstanbul Beşiktaş Belediyesi, buraya harcanacak parayla madencilerin aileleri için 30 daire satın aldı.

Kaloriferli, beyaz eşyası ve oturma gruplarıyla dayalı döşeli hazırlanan Soma'daki daireler, ihtiyaç sahiplerine, 23 Temmuz Çarşamba günü Kadir Gecesi'nde noter huzurunda yapılan çekilişle teslim edilecek.

Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta çıkan yangın sonrasında 301 işçi hayatını kaybetti.

Faciada kurtarma çalışmaları henüz devam ettiği sırada maden sahasına gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, geniş kapsamlı olarak yapmayı planladıkları 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını iptal ettiklerini ve bunun için harcanacak parayla, madenciler için ev kampanyası başlattıklarını açıklamıştı.

Ev yaptırmak için arsa tahsisi konusunda Soma Kaymakamlığı'na müracaat eden Beşiktaş Belediyesi, inşaat sürecinin uzun sürmesini göz önünde bulundurarak, ilçede inşaatı devam eden mevcut siteleri yapan müteahitlerle görüştü.

Bu görüşmeler sonrasında da Esentepe Mahallesi'nde, inşaatı tamamlanan siteden 30 daire satın alındı. Dairelerin iç dizaynı, madenci ailelerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapıldı. Dört bloktaki toplam 30 dairenin, merkezi sistem kaloriferli olacağı, beyaz eşyadan koltuk takımlarına, yatak odalarından perdelerine kadar tüm ihtiyaçlarının da yine belediye tarafından karşılanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum