Gazze'de 635 Ölü, 4 Bin 40 Yaralı

Gazze'de 635 Ölü, 4 Bin 40 Yaralı
Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren İsrail 635 kişiyi öldürdü.

Saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, Han Yunus'un doğusundaki Huza ve Absan bölgelerini ağır şekilde bombalıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısı ve bombardıman devam ediyor. 8 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarda ölen Filistinli sayısı 635'e, yaralı sayısıysa 4 bin 40'a yükseldi. Ölen Filistinliler arasında en az 154 çocuk bulunuyor.

İsrail topçuları Han Yunus'un doğusunda Huza bölgesini yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgede çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu bildiriliyor. Bölgeye yaklaşmaya çalışan ambulanslar İsrail tankları tarafından vuruluyor. Bu nedenle ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgi edinilemiyor. Gazze'deki uluslararası insan hakları kuruluşları ambulansların Huza'ya ulaşabilmesi için çağrı yapıyor.

Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail topçularının Huza'da ağır ve rastgele bombardıman yaptığını belirterek, “Huza'da Şecaiyye'de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. Bu gece Huza katliamına şahit olabiliriz” açıklaması yaptı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, şu ana kadar Han Yunus'un doğu bölgesinden 3 ölü ve çoğu ağır 20 yaralının geldiğini açıkladı.

Cezayir Hastanesi'ni vurdular

İsrail ordusu, Han Yunusu'un doğusunda Absan bölgesini de yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgedeki Cezayir Hastanesi bombalanan yerler arasında. Hastane, saldırının ardından boşaltılıyor. Absan bölgesinde 30 aile 'kurtarın' çağrısı yapıyor.

İsrail uçakları, Gazze'nin Mağazi bölgesindeki İstikamet camisini ve Beyt Lahiye'de El Baraka camisini bombaladı. Beyt Lahiye ve Beyt Hanun ağır hava ve topçu bombardımanı altında.

Gazze'nin Şecaiyye, Tüffah ve Zeytun mahallelerinde İsrail ordusu ile İzzeddin Kassam Tugayları arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

İzzeddin Kassam Tugayları, dün gece İsrail hava kuvvetlerine ait bir F-16 savaş uçağını yerden fırlatılan bir füze ile vurduğunu iddia etti. Ancak İsrail, iddiayı reddetti.

İsrail Nablus'a girdi

İsrail ordusu, Batı Şeria'da Nablus kentine baskın düzenledi. Kentte Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

El Halil, Beyt Lahim ve Kudüs'te de İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışmalar var. Beyt Lahim'de 32 yaşındaki Mahmud Hamamra vurularak öldürüldü. 
Bölgede Filistinlilerden çok sayıda yaralı olduğu, bir çok Filistinlinin de tutuklandığı bildiriliyor. 

Batı Şeria’da dün de bir Filistinli genç İsrail güvenlik güçleri tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. 

Erakat: Saldırı tüm Filistinlilere

Al Jazeera'ye konuşan Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat, “İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırı sadece Hamas'a karşı bir saldırı değil, tüm Filistinlilere karşı bir saldırıdır. Bu saldırı Filistin davasına ve ilerleyişine karşı bir darbedir” dedi.

Gazze'den ambargonun kalkmasının, Filistinliler için bir hak olduğunu belirten Erekat, “Ateşkes ile Gazze'den ambargonun kalkmasının arasında bir denge kurmaya çalışıyoruz. Yoğun bir diplomatik trafiğinin içindeyiz. Hamas'ın söylediği talepler sadece Hamas ile ilgili değildir bu Filistin davasının temel haklarıdır. Denizde balıkçılık özgürlüğü, esirlerin serbest bırakılması ve tüm sınır kapılarının açılması bu tüm Filistinliler için meşru bir haktır” diye konuştu. 

İsrail ordusundan açıklama

İsrail odusu, Gazze'nin sınır bölgelerinde çatışmalarda 2 İsrail askerinin öldüğünü 19 askerin yaralandığını açıkladı. Böylece İsrail, saldırıların başından bugüne 30 askerinin öldüğünü kabul etti. İzzeddin Kassam Tugayları ise şu ana kadar 55 İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu.

100 bin Gazzeli evinden oldu

Birleşmiş Milletler Mültecileri Koruma Örgütü (UNRWA), 100 bin Filistinlinin evsiz kaldığını ve bir kısmının BM kamplarında yaşadığını duyurdu.

Gazze'de katliamları ve saldırıları sürdüren İsrail bir hafta önce Maghazi mülteci kampını da vurmuştu.

Sınır kapılarının açılmaması ve Gazze’ye yönelik İsrail ambargosunun sürmesi nedeniyle bölgedeki insani durum da gittikçe kötüleşiyor.

El Cezire

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.