Bakan Yıldız Kaçak Elektrik Kullananlara Seslendi

Bakan Yıldız Kaçak Elektrik Kullananlara Seslendi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu ve Güneydoğu illerindeki kaçak elektrik kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu ve Güneydoğu illerindeki kaçak elektrik kullanımına ilişkin, "Ödememe alışkanlığını bir şekliyle gidermemiz lazım. Türkiye doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile her açıdan bir bütün. Dolayısıyla her birimizin ona itina göstermesi lazım" dedi. 

Yıldız, AA muhabirinin Doğu ve Güneydoğu illerindeki kaçak elektrik kullanımına ilişkin sorusunu yanıtladı. 

Doğu ve Güneydoğu illerinde elektrik kullanımında kayıp ve kaçakların azaltılması için vatandaşların da adım atması gerektiğini ifade eden Taner, bunun bir vatandaşlık görevi olduğuna işaret etti. 

Yıldız, "Ödememe alışkanlığını bir şekliyle gidermemiz lazım. Türkiye doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile her açıdan bir bütün. Dolayısıyla her birimizin ona itina göstermesi lazım. Bu elektrik ödemelerinde böyle, su ödemelerinde böyle asfalt yapımıyla, havaalanlarıyla alakalı hep böyle. Bütün hizmetlerin alınması ve onların tedarikiyle alakalı hep böyle" diye konuştu.

Kullanım ücretini ödemeyen vatandaşların elektriğinin şirket tarafından kesildiğini belirten Yıldız, "Bu çok tabi ve normal bir şey. Onlar da ödeyecekler. Mesela bizden taksitlendirme isteyen varsa, yapılandırma isteyen varsa biz onlara yardımcı olacağız" değerlendirmesinde bulundu.  

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum