Şeker Bayramı Demek Doğru mu?

Şeker Bayramı Demek Doğru mu?
Bazı kimseler Ramazan Bayramı yerine şeker bayramı demeyi tecih ediyor. Peki bu doğru bir tabir mi?

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Baktır, delilini Kur’an ve sünnetten alan Ramazan Bayramı'na, 'şeker bayramı' denilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Önümüzdeki pazartesi günü Müslümanlar bayram yapacak.
ERÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Üys. Prof. Dr. Mustafa Baktır, bazı medya kuruluşları tarafından özellikle kullanılan 'şeker bayramı' ifadesinin doğru olmadığını ifade etti. Her milletin kendi özel gün ve değerleri olduğunu belirten Baktır, Ramazan ve Kurban’ın da Müslümanların dini bayramları olduğunu vurguladı.

Bu bayramların kaynağının din ve sünnetler olduğunu belirten Baktır, "Dolayısıyla Ramazan orucu sonrası yapılan bu bayramın şekerle bir ilişkisi yoktur. Ama bir zamanlar bu basında kullanılmış.
Bayramlarda tatlılar ve şekerler yenir, ancak bu bayramlar menşeini ve delilini Kur’an ve sünnetlerden alır. Şunu da özellikle belirtelim. Peygamberimiz (sav) Medine’ye hicret ettiklerinde Medine halkının kutladığı 2 bayram varmış. Peygamberimiz buyuruyor ki; 'Allah bu bayramları kaldırdı, size daha hayırlısını verdi.' Bunlar da Ramazan ve Kurban bayramlarıdır. Ramazan Bayramı'na şeker bayramı demek doğru değil." dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.