İhsanoğlu Bize İhanet Etmeyecekti!

İhsanoğlu Bize İhanet Etmeyecekti!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Erdoğan ve Gül'e ihanet etmekle suçladı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmatik ve başarılı olduğunu ancak AK Parti'nin tek adam partisi olmadığını savunan Arınç, "Onun gibi başarılı ve kabiliyetli çok insan var partimizde" diye konuştu.

Bülent Arınç şöyle devam etti: 

ERDOĞAN'A ENDEKSLİ OLSAK BU KADAR BAŞARILI OLAMAZDIK

"Tayyip bey şüphesiz karizmatik başarılı bir liderdir. Ama, ona endeksli bir siyaset gütseydik bu kadar başarılı olamazdık. Onun gibi başarılı ve kabiliyetli çok insan var partimizde. Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Partiyi Allah'ın izniyle birbirinden değerli insanımız alır, götürürler. 

ABDULLAH GÜL'ÜN BAŞBAKAN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Ben kendim bu işlere talip olmam. Bu işleri bu güne kadar yaptık. Kime nasip olacaksa olur. Cumhurbaşkanımız ayrıldıktan sonra 2015 seçimlerine kadar milletvekili olmadığı için Başbakan olması mümkün değil. Başbakan olması mümkün olan bir çok insan var. Onlar bir şekilde götürürler. Genel kongremizi yaparız. 2015 seçimleri önümüzdeki yıl kararındayız. Binde bir ihtimalle erken seçime gittik, o zaman da Abdullah Bey seçimlere girer, milletvekili olur, partinin de genel başkanı olur."

İHSANOĞLU'DAN İHANET BEKLEMEZDİM

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 40 yıldır tanıdığını belirten Arınç, "Bizim bildiğimiz bir insandır. Birlikte hac yaptık, birlikte umre yaptık. Bana Cidde'deki rezidansında ailece yemek verdi. Birbirimizi tanıyan ve seven insanlarız. Ama doğrusu CHP'den adaylık gittiği zaman, o kişi ben olsaydım derdim ki, 'Siz benden ne gibi eksiklik gördünüz ki Tayyip ve Abdullah Bey'e karşı adaylık sunarsınız? Ben var olduysam onlar sayesinde oldum, onlara ihanet edemem' derdim. Ama o bunu havada kaptı" diye konuştu. 

Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da daha önce Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanımadığını, adını bile duymadığını iddia etti.

İSRAİL'LE TİCARET YAPIYORUZ DİYE KİMSE BİZİ ELEŞTİRMESİN

Gazze'ye yönelik kara saldırısı başlatan İsrail ile Türkiye arasında ticaretin devam ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, "Ticaret devam ediyor. Alıyoruz, satıyoruz. Bundan dolayı kimse bizi eleştirmesin biz alıyoruz, satıyoruz. 

BİZ FİLİSTİN'İN NEFES BORUSUYUZ

Öte yandan biz Filistin'in nefes borusuyuz. Biz Filistin'le yaptığımız ticareti ancak İsrail üzerinden yapmak zorundayız. Yardımları gönderirken de İsrail'den istifade etmek zorundayız. Biz ticaretten vazgeçersek, Filistin'den bir şey alamayız, satamayız. Uçaklarına yakıtı veriyormuşuz; bundan daha kötü bir iftira olamaz. İsrail ile en azından 2010 yılından bu yana hiçbir konuda işbirliğimiz yok" dedi.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum