TOBB’a Boykot Çağrısı: Listeyi Açıkla

TOBB’a Boykot Çağrısı: Listeyi Açıkla
TOBB’un, yanlış bilgiler içerdiği gerekçesiyle “İsrail mallarına boykot” haberlerini eleştirmesi tepkiyle karşılandı: “Doğrusunu açıklayıp halkı bilinçlendir.”

Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlere ve ürünlere yönelik olarak sosyal medya üzerinden yapılan boykot çağrıları üzerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan açıklamada, “Yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir” denildi.

TOBB'un, yanlış bilgiler ve iftiraya varan suçlamalar içerdiği gerekçesiyle “İsrail mallarına boykot” kampanyaları ve çağrılarını eleştirmesi tepkiyle karşılandı.

TOBB DOĞRUSUNU AÇIKLAMALI

TOBB'un İsrail'le alakası olmayan firmaları/ürünleri haksız tepkiden korumaya çalışması alkışlanırken, açıklaması eksik bulunuyor.

Vatandaşlar TOBB’a “Yayınlananlar yanlış ise, bu işi en iyi bilen tepe STK olarak TOBB doğrusunu yayınlayıp, halkı bilinçlendirmeli. Gazze’de Müslüman kardeşlerimizi katletmeye devam eden İsrail menşeli malları bilmek istiyoruz, TOBB bu firmaları, ürünleri, malları açıklamalı” çağrısında bulunuyor. 

COCA COLA DA MI DEĞERİMİZ?

TOBB açıklamasında yer alan “Ülkemizde üretim yapan, istihdam sağlayan, vergi veren her şirket bizim değerimizdir” ifadesi de, Coca Cola gibi firmaları akla getirirken, Rifat Hisarcıklıoğlu yönetimindeki birliğe yakıştırılamadı.

“TOBB’DAN KAMUOYUNA DUYURU” başlıklı açıklamanın tamamı şöyleydi:

“Son günlerde, ülkemizde faaliyet gösteren birçok uluslararası şirkete ve ürünlere yönelik  karalama kampanyaları başlatılmasını, sosyal medya üzerinden listeler düzenleyerek boykot girişimlerinde bulunulmasını Türk iş dünyası olarak üzülerek izliyoruz.

Bir markayı ya da bir ürünü tercih etmemek herkesin en doğal hakkıdır.  Ancak yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir.

Uluslararası şirketler, ülkemizde yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak ve ödedikleri vergilerle ülkemizin geleceğine katkı sağlıyorlar. Ülkemize ve ekonomimize değer katıyorlar.

Ülkemizde üretim yapan, istihdam sağlayan, vergi veren her şirket bizim değerimizdir. Bu şirketlerimizi siyasi tartışmaların dışında tutmalıyız.  2023 hedeflerine doğru ilerlerken, şirketler hakkındaki bu tür dedikodular ve yanlış bilgilerle  kendi ayağımız kurşun sıkmayalım.

Unutmayalım ki,  geçmişte de kamuoyu hassasiyetini istismar ederek yapılan boykotların bir sonuca ulaşmadığını, sadece bu şirketlerin Türk çalışanlarına zarar verdiğini yaşayarak tecrübe ettik.

Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında  hepimiz, kendi ekonomimize zarar verecek bu tür girişimler yerine,  İsrail’in bu saldırılarının durdurulmasına ve kardeş Filistin halkına gereken insani yardımın ulaştırılmasına odaklanmalıyız.”

 

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum