Ceylanpınar Eyleminde İsrail Parmağı

Ceylanpınar Eyleminde İsrail Parmağı
Ceylanpınar’da 3 Mehmetçiğin şehit düştüğü ve Genelkurmay’ın PKK’lılarca gerçekleştirildiğini açıkladığı saldırıda İsrail’in parmağının olduğu belirtildi.

Şanlıurfa Ceylanpınar’da 3 Mehmetçiğin şehit düştüğü ve Genelkurmay’ın PKK’lılarca gerçekleştirildiğini açıkladığı saldırıda İsrail’in parmağının olduğu belirtildi. Şanlıurfa Ceylanpınar'da Pazartesi gece Suriye sınırından geçmeye çalışan bir grup ile Türk askeri arasında çatışma çıkmış, 2 asker şehit olmuş, 1 asker yaralanmıştı. Genelkurmay resmi bir açıklama ile grubun PYD/PKK üyesi teröristlerden oluştuğunu ve Mehmetçiğe ateş açmaları sonucu çıkan çatışmada 2 askerin şehit düştüğünü, 1 askerin ise ağır yaralandığını bildirmişti. İlerleyen saatlerde yaralı Mehmetçik de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehit olmuştu. 

Kürt siyasetçi ve aktivist Galip İlhaner, Ceylanpınar eyleminin arkasında İsrail’in bulunduğunu ileri sürerek   “Çocuklarımızı Geri Verin Derneği olarak,  PKK/PYD terör örgütünün  İsrail tarafından  kullanılarak çözüm sürecini sabote etmesini kınıyoruz. Ceylanpınar olayını kınıyoruz. Bu Marmara gemisine İsrail’in operasyon düzenlediği gece yapılan İskenderun baskını gibi, 2. İskenderun gibi bir olaydır. Bombaladığı Gazze’nin yanında yer alan Türkiye’ye, Başbakan Erdoğan’a PKK ile mesaj veriyor İsrail.  2. Silvan çözüm sürecini sabote etme girişimidir. Basit bir olay olarak görülmemelidir” dedi. 

TÜRKİYE’NİN GAZZE’YE DESTEĞİNİ KIRMAYA ÇALIŞIYOR
İsrail’in Kürt Halkı’nı Filistinlileştirmeye çalıştığını, Kürtleri Filistinliler gibi bir duruma savurmaya gayret ettiğini belirten İlhaner, “Filistin devletini tanımamak için benzer  bir durum/ortam oluşturmaya çalışıyor. Siz Kürt devletini tanıyın biz de Filistin’i bağımsız yapalım stratejisi izliyor. Kürdistan ile II. Filistin doğuyor Ortadoğu’da.  İsrail, PKK’yı cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kullanmaya çalışıyor. Türkiye’nin Gazze olaylarına desteğini azaltmak ve Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde zor durumda bırakmak için İSRAİL, PKK’yı eylemlere teşvik etmekte ve kullanmaya çalışmaktadır. Görünen o ki İsrail PKK’yı kullanmayı başaracak” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum