Atlar Jokey Kulübünden Değil Atlı Spor Kulübünden

Atlar Jokey Kulübünden Değil Atlı Spor Kulübünden
Bakanın At Sevdası haberine Türkiye Jokey Kulübü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ayrı ayrı açıklama geldi.

Türkiye Jokey Kulübü, Bakan Eker’in kullanımı için herhangi bir atın alımını yapmadıkları gibi aracılık da yapmadıklarını kaydetti. Bakanlık’tan yapılan açıklamada ise Botanik Bahçe içinde bulunan atların Ankara Atlı Spor Kulübü ve Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından hizmete sunulduğu belirtildi.

Türkiye Jokey Kulübü tarafından gazetemize gönderilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Milli Gazete’nin 17.07.2014 tarihli 8. Sayfasında, “Bakanın At Sevdası” başlığı ile kaleme alınan haberde müvekkilimiz Türkiye Jokey Kulübü Derneği’nin Hollanda’dan at getirdiğine’ ilişkin ifadeler yer almıştır. Türkiye Jokey Kulübü Hollanda’dan at getirmemiş, alınmasına aracılık etmemiş veya böyle bir atı Sn. Bakan’ın kullanımına tahsis etmemiştir.”

Atlar 2 bin liraymış!

Diğer yandan konuyla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada ise haberde söz konusu edilen atların Ankara Atlı Spor Kulübü ve Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından hizmete sunulduğu belirtildi. Atların 2003 ile 2007-2008 yıllarında ülkeye girişlerinin yapıldığı kaydedilirken, hangi ülkeden getirildiği bilgisi ise verilmedi. Atların fiyatları ile ilgili farklı bilgilerin verildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Haberde bahsi geçen atların Ankara Atlı Spor Kulübü ve Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından hizmete sunulduğu ve atlardan bir tanesinin PONY olduğu, ülkeye 2003 yılında girdiği ve fiyatının 2 bin lira civarında olduğu, diğer atların ise 14 yaşında olduğu ve ülkeye 2007-2008 yıllarında girdiği, her birinin 6 bin 500 liraya satın alındığı tespit edilmiştir.”

Çiftlik değil sosyal tesismiş!

Atların bulunduğu alan ile yanında tadilatı yapılan 2 katlı bina ile ilgili de genel bir açıklamanın yapılması dikkat çekti. Atlardan kimlerin yararlandığı ve 2 katlı binanın kimler tarafından kullanıldığı hakkında net bir bilgi verilmezken, “Bakanlık kampüsü içerisindeki alanlar Bakanlık çalışanları ve lojmanlarda yaşayan ailelerin sosyal ihtiyaçlarına yönelik hizmet verilmektedir” denilerek genel bir değerlendirme yapıldı.

Bakanlıkta “Vıp” Eğitim

Atçılığı sevdirmek ve geliştirmek için, TİGEM, Türkiye Binicilik Federasyonu ve Ankara Atlı Spor Kulübü’nden atlarının tesise getirilerek Bakanlığın hizmetine sunulduğu belirtilen açıklamada, yine genel bir ifade kullanılarak; “At binmek isteyenlere eğitim verilmektedir” denildi.  Söz konusu kurumlarda bu eğitimler verilirken, ayriyeten Bakanlıkta özel bir eğitimin verilmesi dikkat çekerken bugüne kadar kimlerin bu eğitimden yararlandığı konusunda ise yine bir bilgiye yer verilmedi.

Binayı Açıklayamadılar 4 Yıllık Veri Verdiler

Üst katını seyisin ailesi ile birlikte kullandığı, alt katı da Bakan Eker için özel olarak dizayn edilen bina ile ilgili verilen bilgiler de kafaları karıştırdı. Bu binanın Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Bakanlığın Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı arasından yapılan bir protokol uyarınca tadil edildiği açıklanırken, bu tadilat için ne kadar para harcandığı belirtilmedi. Bakanlığın 4 yılda bu şekildeki binalara yaptığı toplam tadilat giderleri hakkında bilgi verilerek, şunlar kaydedildi: “Tadilat, kullanılamaz haldeki binaların cüzi miktarlarda restore edilmesi ve kamunun kullanımına sunulmasından ibarettir. Dört yıllık sürede bu yerlerde tadilat ve bütün masraflar için sadece 100 bin TL harcanmıştır.”

Maaşı Temizlik Şirketinden Ödenen Seyisi Görmezlikten Geldiler

Bakanlık, açıklamasında 24 saat atların başında duran ve maaşı Bakanlığın temizlik şirketi üzerinden ödenen seyisle ilgi ise hiçbir bilgiye yer vermemesi dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum