Şimdi Gazze'ye Yardım Zamanı

Şimdi Gazze'ye Yardım Zamanı
Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze’de evleri yıkılan halkın barınma sorununu çözmek için yatak ve battaniye dağıtımına başladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Hayri ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Baş Uzmanı Murat Uyar, yaptığı açıklamada, vakıf olarak yürüttükleri ramazan faaliyetleri kapsamında Gazze'deki çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İsrail saldırılarının ardından yetimlerin sayısının da arttığını ifade eden Uyar, "İsrail'in Gazze'de başlattığı katliam 2. haftasını tamamladı. Yaşlılar, kadınlar, çocuklar her gün insanlar ölüyor. Gazze açık hava hapishanesi durumunda. Refah Sınır Kapısı'ndan yardım girmiyor. Gıda ve gıda dışı malzemeler tükenmeye yüz tuttu, artık Gazze alarm veriyor" diye konuştu.

Gazze'de gıda dağıtımı yaptıklarını ifade eden Uyar, daha fazla neler yapabilecekleri konusunda da çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Su kuyularının kullanılması ve günlük işlerde elektrik ihtiyacının karşılanması için 4 büyük jeneratörü yetkililere ilettiklerini belirten Uyar, jeneratörlerin kullanacağı yakıtın bedelini de karşıladıklarının bilgisini paylaştı.

İsrail'in bombalı saldırılarından kaçan birçok kişinin evsiz kaldığına dikkati çeken Uyar, "Barınma ile ilgili problem var. Din İşleri Bakanlığı ile yapılan ortak çalışmada bombalardan kaçarak evlerini terk eden ve dışarıda yaşamak zorunda kalan halka ilk etapta acilen 2 bin battaniye ve 2 bin yatak dağıtıldı" dedi.

Vakıf olarak Filistin için bağış aldıklarını aktaran Uyar, "Hayırseverler Gazze ve Filistin için Türkiye Diyanet Vakfı na bağışta bulunabilirler" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum