KPSS Başvuruları Bugün Sona Eriyor

KPSS Başvuruları Bugün Sona Eriyor
Ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için bugün son gün.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer verilen duyuruya göre, 2014 KPSS'nin ön lisans düzeyinde 27 Eylül'de, ortaöğretim düzeyinde 28 Eylül'de, 2014-KPSS ortaöğretim/ön lisans kapsamında uygulanacak din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT) ise 18 Ekim'de yapılacak.

Sınava başvurma işlemleri, DHBT'ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar dahil, 8-24 Temmuz'da olacak. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Söz konusu merkezler ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacak, başvuru süresi uzatılmayacak.

Sınava, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek. Adayların başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmaları gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli olmayacak. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların, başvurularını süresi içinde tamamlamaları gerekiyor.

Başvuru işlemini belirtildiği şekilde tamamlamayanlar sınava katılamayacak. İnternetten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru ekranında "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri uyarısında bulunulan duyuruda, şunlar kaydedildi: "Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, aday başvuru kayıt bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan onay kodunu görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır.

İnternetten bireysel başvurular 24 Temmuz saat 23.59’da sona erecektir. Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir." Sınava katılmak isteyenler kılavuz ile aday başvuru formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı ise yapılamayacak. Duyuruda, sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği, başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde http://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri uyarısında bulunuldu. 

Lise ve Önlisans KPSS'ye başvuru yapmak için tıklayınız!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.