Bakan Yılmaz'dan Bingöl'e Büyük Müjde

Bakan Yılmaz'dan Bingöl'e Büyük Müjde
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'ün tapu sorununu çözdüklerini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İnsanın yaşam hakkından sonra bir de mülkiyet hakkı var. Bu gerçekten çok önemli bir haktır" dedi.

BİNGÖL'ÜN TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜK

Bingöl Defterdarlığı tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2B Kapsamında Hak Sahibi Ailelere Tapu Dağıtım Töreni'ne katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmasında, 1 Mayıs 2003'te kentte meydana gelen depremin ardından afet kapsamında alınan arazilerin, 2B kapsamına alınarak, Bingöl'ün tapu sorununu somut olarak çözüldüğünü söyledi.
Düzağaç olarak bilinen bölgede yıllar önce yapılan konutların tapusuz olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Burada beli sayıda vatandaşımız var. Bu tamamıyla sonuçlandığında, bazı mahkemelik durumlar, işleyen süreçler var. 2 bin civarında insanımızın tapu sorunu çözülmüş olacak. Aileleriyle, çevreleriyle birlikte düşünürseniz ne kadar önemli bir sorundan bahsettiğimizi hepiniz daha iyi takdir edersiniz" dedi.
Muhtarların, tapu sorununu sürekli gündemde tuttuklarını ve bu sorunun çözümünde öncü rol oynadıklarını belirten Yılmaz, onlara teşekkür ederek, efsane haline gelmiş bir sorunun çözülmesinden duyduğu memnuniyetti dile getirdi.
Mülkiyet hakkının önemine değinen Yılmaz, şöyle konuştu:
"Mülkiyet çok önemlidir. İnsanın yaşam hakkından sonra bir de mülkiyet hakkı vardır. Bu gerçekten çok önemli bir haktır. Bu (tapu) belli olmayınca işte alamıyorsunuz, satamıyorsunuz, vergisi ayrı bir dert, kredi alsanız teminat gösteremiyorsunuz, küçük esnafın önünü tıkıyor. Bu işin birçok yansımaları var. Bingöl büyük bir oranda artık mülkiyetini netleştirmiş, bu meselesini halletmiş bir il olarak, hem vatandaşımız rahat edecek, gönül huzuruyla evini, binasını yapacak, gerektiğinde satacak hem de kamu kurumları kendi görevini yapacak."

2B YASASI


Yılmaz, kamuoyunda 2B yasası olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışını düzenleyen yasanın, 1982 öncesi yapıları kapsadığını belirterek, Bingöl'deki yapıların ise daha sonra yapıldığına dikkati çekti.
Depremden dolayı kanuna eklenen Bingöl maddesiyle kentteki tapu sorunu çözdüklerini aktaran Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu kanunla ne yaptık? Arazileri satıyoruz. Arazileri vatandaşa çok uygun bir fiyata satışını yapıyoruz. Herkesin içine sinen bir denklem bulundu. Burada da çeşitli alternatifler var. 5 yıla kadar faizsiz bir şekilde taksitli ödeme imkanı olduğu gibi peşin ödeme imkanları da var. Her vatandaşımız bu tercihleri kendisine göre yapacak. Ama benim her zaman tavsiyem peşin ödeyip bu işleri bitirmek lazım. En güzeli odur diye düşünüyorum. Önemli bir adım atmış olduk, bunun mutluluğunu yaşıyoruz."
Konuşmaların ardından Yılmaz ile programa katılan Vali İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve İl Defterdarı Özgür Yılmaz tarafından vatandaşlara tapu dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.