G.Birliği'nde Yabancı Sorunu

G.Birliği'nde Yabancı Sorunu
Başkent ekibi, yabancı oyuncu planlamasında ne yapacağını şaşırdı.

Başkent temsilcisi, 2013-2014 sezonunun sona ermesiyle 12 olan kadrodaki yabancı oyuncu sayısını Kulusic, Zec ve Gosso ile sözleşme uzatmayarak 9'a düşürdü.

Başka takımlarda kiralık forma giyen Sırp Lekic ve Nijeryalı Ekigho'nun da Ankara'ya dönmesiyle kırmızı-siyahlılar, sezon öncesi hazırlıklarına 9 yabancı futbolcuyla başladı.

TFF'nin 5+3 kararının ardından yabancı oyuncu planlaması yapmaya çalışan başkent temsilcisi yönetimi, Lekic'in Sporting Gijon takımıyla İspanya 2. Ligi'nde gösterdiği performanstan umutlanarak, Sırp oyuncuya teklif gelmesini bekledi.

Lekic ile ismi Rus takımlarıyla anılan Petrovic ve hakkında sürekli transfer haberleri çıkan Tosic için henüz bir teklif almayan Gençlerbirliği yönetimi, Ekigho'yu ise Azerbaycan piyasasına sundu, ancak bu futbolcunun gönderilmesinde de henüz sonuca ulaşamadı.

Gençlerbirliği'ne geldiği ilk günden bu yana tartışılan isim olan ve kulübün Etlik semtindeki tesisinde takımdan ayrı çalıştırılan Milan Smiljanic'i Bolu kampına götürmek durumunda kalan kırmızı-siyahlı yönetim, talibi olmadığı için takımdaki diğer Sırp futbolcu Tomic'i de kamp kafilesine dahil etti.

Radkov'a "sözleşmeni askıya alalım" önerisi

Gençlerbirliği yönetimi, Sırp futbolcular konusunda kadroda bir değişim yaratmayı başaramayınca Belarus futbolcu Artem Radkov'u görüşme odasına davet etti.

Geçen sezonun devre arasında kadroya katılan ve "transfer edilmeden önce sakatlığı vardı" tartışmaları yapılan Artem Radkov ile kulüp başkanı İlhan Cavcav'ın sahibi olduğu Ankara Un Sanayi idare binasında bir araya gelen başkent yönetimi, görüşmeye futbolcunun menajerini de davet etti.

Takımın eski menajeri Ferda Ramanlı'nın da çağrıldığı görüşmede başkan İlhan Cavcav tarafından Belarus futbolcuya sözleşmesini "askıya alma" teklifi yapıldı ancak uzun süre sahalardan uzak kalacak Radkov, teklifi kabul etmeyerek, tedavi olmak için İtalya'nın yolunu tuttu.

Kadrosundaki yabancı futbolcu sayısını yapılan çalışmalara karşın bir türlü istediği rakama düşüremeyen başkent yönetimi, Romanya'dan Antal Liviu'yu da transfer ederek 5+3+1 için bulması gereken çözümden biraz daha uzaklaştı.

Yabancı futbolcu açmazını çözmesi durumunda, sözleşmesi sona eren Gosso ile yeniden anlaşma yapmaya hazırlanan Gençlerbirliği'nde, yeni teknik direktör Mustafa Kaplan'ın 1 yabancı futbolcu transferi daha istediği öğrenildi.

Artı 1 bilmecesi

Kadrosunda kaleci Dahlin ve golcü Stancu'yu da bulunduran başkent temsilcisinde, Türkiye Futbol Federasyonu'nun "yabancı sınırlamasında kulüpleri rahatlatmak" için yürürlüğe koyduğu +1 kontenjanını hangi futbolcuyla doldurulacağı ise merak ediliyor.

Başkent temsilcisi yönetiminin yaptığı planlamanın aksine kulüp bulamadığı için halen kadroda yer alan Similjanic, Ekigho, Lekic ya da sakatlığı nedeniyle uzun süre forma giyemeyecek Radkov'dan biri, sezonu +1 kontenjanında tamamlamak zorunda kalacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.