Yahudi Yazara ÇELİK Zırh

Yahudi Yazara ÇELİK Zırh
İsrail'i Gazze'ye saldırılarında haklı bulan İstanbul'daki Musevi Cemaati'ne yönelik tepkilerden nasibini alan Musevi yazara Bakan Çelik sahip çıktı. Nefret suçu olurmuş!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik,  Gazze eylemleri nedeni ile musevi yazar Mario Levi'ye destek çıkarak adeta kanatlarının altına aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik İsrail'e yönelik tepkinin Musevi vatandaşlara yönelik tepki haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Çelik, "Gazze'deki mazlumları katledenlere duyulan tepki her bakımdan haktır" sözleriyle başladığı Twitter mesajında şu uyarıda bulundu:
 
"Bu haklı tepkiyi, genelde Musevilere, özelde ise Musevi vatandaşlarımıza tepki haline getirmeye çalışanların yaptıkları ise asla hak değildir. Hiçbir şekilde kabul edilemez."
 
Çelik, Musevi yazar Mario Levi hakkında başlatılan kampanyaya da tepki gösterdi.
 
"Türkçe'nin güzel yazarlarından" diye tanımladığı Mario Levi'ye dönük provokatif tepkilerin büyük yanlış olduğunu söyleyen Çelik, "Bu nefret suçudur" dedi.

Not: Sosyal medyada, katil İsrail menşeli ürünleri protesto çağrıları arasında, Yahudi yazarların kitaplarının da alınmaması/okunmaması şeklinde mesajlar atılmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum