Bu Yollar Ölüm Saçıyor

Bu Yollar Ölüm Saçıyor
Yozgat’ta 2014 yılının 7 ayında E-88 Karayolu üzerinde 21 kişi geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.

E-88 karayolunun Yozgat il sınırı içerisinden geçen 220 kilometrelik kısmında bu yıl içerisinde meydana gelen trafik kazasında 21 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Kazaların 10 yıldır devam eden ve bir türlü tamamlanamayan yol çalışmalarından dolayı trafiğin tek yoldan verildiği alanlarda gelmesi vatandaşların tepkisini çekiyor. Özellikle çift yoldan tek yola düşen kısımlarda trafik işaretlemelerin yetersiz olması kazalara davetiye çıkartıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 12 Yıllık AK Parti iktidarı döneminde Yozgat’ta yapılamayan yolların insanların hayatına mal olduğunu belirterek, “Yozgat’ta yoldan kaynaklanan sebeplerden dolayı 12 yıllık süre içerisinde onlarca insanımız hayatını kaybetmiş yüzlerce insanımız da yaralanmıştır. Yüzde 70’lere varan oy alan AK Parti iktidarı, Yozgat’ta ki AK Parti milletvekilleri yöneticileri bu konuda sınıfta kalmıştır. Dün bir kazada 5 vatandaşımız, daha öncekinde 6 vatandaşımız yapılamayan yollar sebebiyle hayatlarını kaybetmişlerdir. Bunun vebali AK Parti iktidarı, milletvekilleri ve il yöneticilerine aittir. Bütün illerde duble yollar tamamlanırken, Yozgat’ta yüzde 70 oy alan AK Parti iktidarı Yozgat yollarını yapamamıştır. Yapılamayan yollarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bundan sonra bu tür kazalar yaşanmaz” diye konuştu.

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeref Bakıcı, çevre illerden Yozgat il sınırları içerisine girildiğinde bozuk yolların başladığını belirterek, “Yozgat’ın yolları 10 yıldır bir türlü bitirilemedi. Çok yavaş ilerleyen yol çalışmalarından dolayı meydana gelen kazalarda çok sayıdan insanımız hayatını kaybetmiştir. Yozgat’tan doğuya, batıya, kuzeye, güneye ne tarafa giderseniz il sınırını geçtikten sonra yollar düzeliyor, Yozgat il sınırı içerisinde isen insanlar bozuk yolları kullanmak zorunda kalıyor. Bu Yozgatlıya verilen bir cezamıdır bilemiyorum. Hükümetin Yozgat’ın yollarına biran önce el atmasını ve biran önce tamamlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.