Hollanda'da Cenazelere Saygı Konvoyu

Hollanda'da Cenazelere Saygı Konvoyu
Ukrayna'da düşürülen Malezya Havayolları uçağındaki Hollandalı yolcuların cenazeleri ülkelerinde resmi törenle karşılandı

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde düşürülen ve içinde bulunan 298 kişinin tamamının hayatını kaybettiği Malezya Havayolları uçağının enkazından çıkarılan cenazelerin Hollanda'ya gönderilme işlemleri sürüyor.

Ukrayna’da Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından çöp kamyonlarında üst üste taşınan cenazeler Hollanda’da resmi törenle karşılanıyor. Vagonlardan çıkarılan cenazelerden 74’ü daha Hollanda’ya getirildi. Bayrakların yarıya indirildiği Hollanda’da cenaze konvoyunun geçeceği yollar trafiğe kapatıldı. Her tabut için bir araç tahsis edilerek taşınan cenazeler kimlik tespit çalışmalarının yapılacağı Hilversum kentine götürüldü.

 

BU İNSANİ DEĞİL
Yapılan açıklamada, soğutuculu 4 vagonun 3'ünde bulunan 182 cesedin tamamının çıkarıldığı ve bir vagon kaldığı belirtildi. Çıkartılan cesetlerden 74'ünün daha Kharkov Havaalanı'ndan iki askeri uçakla Hollanda'ya gönderildiği bildirildi. Önceki gün de 40 cenaze Hollanda’ya ulaşmış ve Kral Willem Aleksander ile Kraliçe Maksima’nın da hazır bulunduğu resmi törenle karşılanmıştı.

"Donetsk Halk Cumhuriyeti" Başbakanı Aleksandr Boraday uçağın enkazı ve bulunamayan cesetlerin artı 30 derecede günlerdir açık alanda kaldığını söyledi. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) kendilerine enkaza yaklaşmamalarını istediğini kaydeden Boraday, “Biz üç gündür uzmanları bekliyoruz. Ancak gelmediler? Kiev’de kalmaya devam ediyorlar. Artı 30 derecede cesetleri daha fazla tutmak imkansız. Bu insani değil?” uyarısında bulundu.

KARAKUTULAR SAĞLAM ÇIKTI
Bölgede geniş bir alanda yapılan çalışmalarda toplanan cesetlerin önemli bir kısmı tren vagonlarına yüklenerek Ukrayna’nın kontrolünde bulunan Harkov’a oradan da kargo uçakları ile Amsterdam’a gönderildi. Ukrayna’da düşürülen Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının kara kutuları sağlam çıktı. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü uzmanların kara kutu ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü, cihazların durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Kara kutuların kaydettiği seslerin incelenmesi birkaç gün içinde tamamlanacak. Uzmanların kayıtları başarılı bir şekilde cihazdan aldığı ve incelemelerin sürdüğü belirtiliyor. Kara kutulardan elde edilecek bilgiler uçağın vurulma anında yaşananlarla ilgili daha net bilgilerin elde edilmesine katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum