Katil İsrail’e Twitter Desteği

Katil İsrail’e Twitter Desteği
Twitter, ülkemizde bir grup kadın gazeteci ve aktivistin İsrail’e tepki için oluşturdukları cocuklarimioldurme adlı hesabı askıya aldı.

Star’dan Saadet Oruç, olayı bugünkü köşe yazısında şöyle anlattı: “Bir grup kadın gazeteci ve aktivist, vicdanlarımız sesiyle bir adım attık. Oradan gelen haberlere iliştirilmiş resimlerde yer alan çocuk gözlerin çaresizliği bu inisiyatifin kalkış noktası oldu. Vicdanlar birleşmeye başladı ve ortak bir ses oluşturma yönünde çalışmaya başladık. Sosyal medyada küçük bir sesle başlayacaktık işe... Faaliyetleri arttırıp, somut bir eyleme dönüştürme yönünde fikir birliği vardı bu yeni yeni oluşan inisiyatifin. Bir internet sitesi kurma, ortak açıklama hazırlama ve tepkimizi muhataplarına duyurma yönünde kolları sıvadı. Sonra da yaraya merhem olma yönünde adımlar atmaktı hedefimiz.   

Kadın hakları ve demokrasi aktivisti kimliği ile bu çalışmada yer alan Ayşe Kesir buldu inisiyatifin adını. “Çocuklarımı öldürme” diyecektik Yahudi devletine. Cocuklarimioldurme.net adında bir internet sitesi oluşacak ve tepkileri bu sitede birleştirecektik. Kalkış noktası olacaktı. Site kuruldu da... Ancak twitter’da açılan aynı isimli bir hesabın birkaç saat içinde askıya alındığını görünce, bu çağrının bile İsrail’i ne derece rahatsız ettiğini gördük. Sosyal medyadaki Gazze duyarlılığı İsrail devletinin uluslar arası algıya geçirdiği tırnaklarına çarpıyordu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum