Organik Bala Arap İlgisi

Organik Bala Arap İlgisi
Bursa’da, Uludağ eteklerinde üretilen organik bala Araplar büyük rağbet gösteriyor. Organik bala Arap ilgisiPaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap

Türkiye genelinde ender bitkilerin yoğun olduğu Uludağ’da üretilen organik kestane balının şöhreti Arap ülkelerine kadar yayıldı. Yaz aylarının vazgeçilmez mekanlarından olan Kestel’in Saitabat şelalesine gelen Araplar, yol üzerinde organik bal üretimi yapan Aytekin Arıcılık'a uğramadan geçmiyor. 20 yıldan beri aynı bölgede çalıştıklarını ifade eden Şenol Aytekin, arıcılığın baba mesleği olduğunu ifade etti.

Organik bal almak için Türk turistlerin yanı sıra Arap turistlerin de yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını ifade eden Aytekin, “Ürettiğimiz bal organik olduğu için her bölgeden insan geliyor. Şu anda burada kestane ve ıhlamur balı üretiyoruz. Ballarımızın içerisinde hiçbir katkı maddesi yok. Ayrıca yetkililer aralıksız gelerek numune alıyor ve laboratuarlarında kontrol ediyor. Bizim ürettiğimiz bal, mide ağrısından baş ağrısına, cinsel güçten B vitaminine kadar bir çok derde deva oluyor” diye konuştu.

HER YERDE ARAP İMZASI

Aytekin, “Kovanların üzerine Araplar imzalarını atıyor. Bir daha geldiklerinde imzalarını görünce hem mutlu oluyorlar, hem de aldıkları yeri kaybetmemek için böyle bir şey yapıyorlar” dedi.
Müşterilerin isteklerine göre kavanoz ve petek şeklinde satış yaptıklarını ifade eden Aytekin, arı sütü isteyen kişilere de organik arı sütlerinden verdiklerini açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.