Mısır da Gazze Tünellerini Yıkıyor

Mısır da Gazze Tünellerini Yıkıyor
İsrail, Gazze'deki tünelleri 'silah güzergahı' gerekçesiyle yıkarken Mısır ordusu ise Gazze'yi Mısır'a bağlayan tünelleri "ülkeyi kaçakçılardan korumak" bahanesi ile yıkıyor.

Gazze ile Mısır arasında bulunan Refah Sınır Kapısı Mısır yönetimi tarafından genellikle kapalı tutuluyor. Bundan dolayı Gazze'ye insani yardım kaçak yollardan bu tünellerle sağlanıyordu. 
1000'den fazla sivil Filistinlinin öldüğü Gazze'de özellikle sayısı 6 bini geçen yaralılar için gıda, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor. 

Hamas'tan Mısır'a tepki

Gazze’deki Hamas yönetimi ise cumartesi günü Mısır halkına yaptığı çağrıda, “Sessiz kalmanız halkımıza yönelik saldırıları ve ölümleri artırıyor, Filistin halkının yanında durun” mesajını verdi.
Hamas yönetiminin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Mısır halkını ülkedeki yönetime Refah Sınır Kapısı'nın süresiz açık tutulması için baskı yapmaya davet ediyoruz. Sessizliğiniz, Gazze’de kardeşleriniz katledilirken düşmana daha da cesaret veriyor, daha fazla ölüme ve halkımıza yönelik yok etme girişimine sebep oluyor” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca “Refah Sınır Kapısı'nın sürekli olarak açık tutulması ve bu vesileyle Gazze halkının ihtiyaçlarının karşılanması çağrısını yapıyoruz. Ayrıca sınır kapısının halkımız üzerinde baskı amacıyla kullanılan bir karta dönüşmemesi gerektiğini vurguluyoruz” mesajı verildi.

Mısır medyasında nefret söylemi

Darbe lideri Abdulfettah Sisi liderliğindeki Mısır yönetimi daha önce bir ateşkes önerisinde bulunmuş, İsrail bu öneriyi kabul etmiş ancak teklifin içeriğinden haberi olmadığını söyleyen Hamas yönetimi ateşkesi kabul etmemişti.

Mısır medyasında da Hamas’ı sert şekilde eleştiren yorumlar ve haberler dikkat çekiyor. Mısır'daki birçok televizyon programında Camp David Anlaşması gereği Mısır'ın İsrail'i korumakla yükümlü olduğu ve Gazze'deki "teröristleri" bombalaması gerektiği propagandası yapılıyor. 

Sisi yönetimine yakın medya kuruluşları İsrail’in 1000’den fazla kişinin ölümüne neden olan saldırılarından Hamas’ı sorumlu tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.