Yurt Atayün İtirafçı Oldu İddiası

Yurt Atayün İtirafçı Oldu İddiası
İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün'ün itirafçı olarak tüm bildiklerini anlattığı ileri sürüldü.

Yurt Atayün saatler süren sorgusunda bir kez daha hedef olarak paralel yapının savcılarını gösterdi. Ailesinin korunması şartıyla itirafçı olmak için anlaşan Atayün, Fethullah Gülen'e kadar uzanan tüm belgeleri arşivlediğini ve mahkemeye sunabileceğini söyledi.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün, paralel yapı ve Pensilvanya arasındaki bağlantıyı somut bir şekilde ortaya koyabileceğini belirtti. Takvim gazetesinin iddiasına göre Yurt Atayün, Gülen Cemaati'nin gözaltındaki polisleri ile avukatlarının tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyerek tüm bildiklerini sorgusunda tek tek anlattı. Emniyet mensuplarına yapılan casusluk operasyonundan önce gizli tanık olmak isteyen Atayün, paralel yapı tarafından tehdit edilince bunu başaramadı. Eşi, çocuğu, kardeşi, yeğenlerinin üzerinden kendisine şantaj yapılan Atayün, ilk sorgusunda 108 sayfa ifade verdi. 

'DELİLLERİ SAKLADIM'

İfadesinin devamında itirafçı olabileceğini yetkililere ulaştıran Atayün, bunun karşılığında ailesinin korunmasını talep etti. İddialara göre, bu talep kabul edilince Atayün'ün sorgusu devam etti. 6.5 saat süren ifadesinde Atayün'ün, Pensilvanya'da yaşayan Gülen'den başlayarak, emniyet ve yargı imamları aracılığı ile hakim ve savcılardan kendisine verilen yazılı talimatları, özel güvenlikli bir depoda sakladığını söylediği öne sürüldü. Atayün'ün bu belgeleri mahkemeye verdiği öğrenildi. Atayün'ün itirafçı olması için devreye emekli bir emniyet müdürünün girdiği ortaya çıktı. Söz konusu kişinin Yurt Atayün'ün tüm girişimlerine aracılık ettiği belirtildi. 

SEÇİM ÖNCESİ PROVOKASYON

Gülen Cemaati üyelerinin tüm baskılarına rağmen bildiklerini tek tek anlatan İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün'ün ifadesinde çok önemli bir bilgiye ulaşıldı. Atayün'ün ifadesinde, 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi paralel yapı tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete karşı yapılması planlanan önemli bir provokasyonu hakim ve savcıya söylediği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum