AK Parti Binasına Molotoflu Saldırı

AK Parti Binasına Molotoflu Saldırı
Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki AK Parti binası molotof kokteyliyle yakıldı. Binada maddi hasar meydana geldi.

Alınan bilgiye göre; Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde yapımına devam edildiği ileri sürülen karakol ve barajı protesto etme amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Pirejman bölgesinde kurdukları çadırda günlerdir eylem yapan bir grup, dün ilçe merkezine doğru yürüdü. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da aralarında bulunduğu grubun önü polis ekipleri tarafından kesildi. İlçe girşinde barikat kuran polis, kalabalığın dağılmasını istedi. Grup yürüyüşte ısrar edince polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.

Grubun içindeki bazı gençler taş, molotofkokteyli ve havai fişek ile karşılık verdi. Bu sırada bir grup gösterici AK Parti Dicle İlçe Başkanlığı binasına saldırdı. Atılan molotoflar sebebiyle binada yangın çıtı. İçerideki masa ve sandalyeler tutuştu. Olaylar kısa sürede ilçesinin tamamına yayıldı. AKP Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, yakılan ilçe binasının fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştı. Aktert, "HDP mitingi gününde Dicle ilçe binamızın hunharca taşlanması ve 3 adet molotofkokteyli fırlatmasını şiddetle kınıyorum." dedi. 

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.