Sınırda Gergin Dakikalar

Sınırda Gergin Dakikalar
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay'a bağlı Narlıca beldesi ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde sınırın Suriye tarafından taciz ateşinde bulunulduğunu bildirdi.

TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde açıklama yapıldı.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/ Hatay) Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, sınırın Suriye tarafından, Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı bir mobil yol kontrol unsuruna devriye faaliyetleri esnasında hedef gözetmeksizin kaleşnikof piyade tüfeği ile 50 atım ateş edildiği belirtildi.

Açılan ateşe derhal ve misliyle karşılık verilmesi üzerine ateşin kesildiği, bölgenin emniyete alındığı, olay hakkında da Hatay Valiliğine ve Altınözü Cumhuriyet Savcılığına bilgi verildiği kaydedildi.

8 atım taciz ateşinde bulunuldu

Ayrıca Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 4'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Cizre / Şırnak) sorumluluk sahasında, sınırın Suriye tarafında bulunan 4 kişi tarafından, hudut unsurlarının üzerine hedef gözeterek, uzun namlulu silahlarla 8 el taciz ateşinde bulunulduğu bildirildi.

Unsurlar tarafından ateşe derhal ve misliyle karşılık verildiği ayrıca bölgeye iki taktik tekerlekli zırhlı araç ile bir ani müdahale mangası sevk edildiği ve olay bölgesinin emniyetinin artırıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum