100 Bin Emekli Adayı Müjde Bekliyor

100 Bin Emekli Adayı Müjde Bekliyor
Yıl ve yaş şartlarını tamamlayan ancak prim günü eksiği bulunan 100 bin emekli adayı, tasarıya emeklilik müjdesi eklenmesini bekliyor

20 Milyon kişiyi ilgilendiren torba yasa tasarısı, prim günü eksiği nedeniyle emekliolamayanların da umudu oldu. Yıl ve yaş şartlarını tamamlamış ancak prim günü eksiği olan yaklaşık 100 bin kişi, torbadan emeklilik müjdesi çıkmasını bekliyor.

'ÇALIŞAMIYORUZ'

Meclis'te torba yasa tasarısı maratonu, bayram molasının ardından yeniden başlıyor. Taşeron işçilere ve madencilere önemli haklar getiren, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırmasını içeren tasarı, 4 Ağustos'tan itibaren Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam edecek. Prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlar, Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında verilecek bir önergeyle, torbaya kendileriyle ilgili düzenleme eklenmesini istiyor.

Takvim'e bu konuda telefon yağıyor. Emekli adayları, "Bizlere geriye dönük borçlanma hakkı verilsin. Bu yaştan sonra kimse bizi çalıştırmak istemiyor" diyor. Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanı Faruk Çelik, yaptığı açıklamada, "Yaşını doldurup prim günü eksik olanlar konusu dagündemde. Birçok konu gibi bu da inceleniyor. Ancak önüme gelen bir çalışma yok" demişti. Emekli adayları, konunun hızla Meclis'e taşınmasını bekliyor.

BORÇLAR SİLİNİYOR

Torba yasa, emeklileri, yaşlıları ve engellileri de sevindirdi. Bu üç kesimin devlete olan borçları, yasa kapsamına alındı. 65 yaş üstü yaşlılık maaşı alanlara çeşitli sebeplerden dolayı fazla yapılan ödemeler geri alınmayacak. Engelli maaşı alanlara yapılan yersiz ödemelerin de geri alınmasından vazgeçiliyor. Ayrıca çalışan emeklilerin Sosyal Güvenlik Destek Primi borçları dafaizi silinip yapılandırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum