Göğebakan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Göğebakan Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kanser tedavisi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden şarkıcı Murat Göğebakan için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Erdoğan da katıldı.

Dün kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Göğebakan'ın cenazesi namazı için Fatih Camii'ne getirildi. Sanatçının cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

MEMLEKETİ ADANA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Göğebakan'ın cenazesi, 2 Ağustos'ta Yüreğir ilçesinde toprağa verilecek.

'LÖSEMİYE BAĞLI ANİ KALP DURMASI'

Sanatçı Murat Göğebakan'ın doktoru Prof. Dr. Hüseyin Öz, Göğebakan'ın dün saat 08.45'te lösemiye bağlı ani kalp durması sonucu vefat ettiğini bildirmişti.

BAŞBAKAN, EVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Göğebakan'ın "Uzun Adam" şarkısını hediye ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 Temmuz'da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçim kampanyası çerçevesinde 9 Temmuz'da Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitabında, Murat Göğebakan için dua istemişti.

cenaze_8180.jpg

MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR?

Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968'de Adana'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Göğebakan, 1986'da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi.

Göğebakan, üniversite eğitiminden sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Bu yıllarda dergah eğitimi alan, gitar dersleri veren Göğebakan, 1995'e kadar Adana'da kaldı.

Sanatçı, albüm çalışmaları için geldiği İstanbul'da 1996'da "Ben Sana Aşık Oldum" adlı albümünü çıkardı ve büyük ilgi gördü. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreni'nde "Yılın şarkısı", "En iyi söz", "En iyi beste", "En iyi rock" ve "En iyi çıkış yapan" kategorilerinde aday gösterilen Göğebakan, "En iyi çıkış yapan erkek sanatçı" ödülünü aldı.

Göğebakan, daha sonra "Sen Rahatına Bak", "Tek Suçum Seni Sevmekmiş" ve "Merhaba" isimli albümlerini çıkardı.

Sanatçı, 2002'de piyasaya sunduğu "Ayyüzlüm" adlı albümüyle MÜYAP'ın "En Çok Satan Albüm Ödülleri"ne layık görüldü. Göğebakan, daha sonra çıkardığı "Yaralı" ve "Sana Olan Aşkım Şahit" isimli albümleriyle başarısını devam ettirdi.

"Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan" adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010'da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012'de "Aşkın Gözyaşları" albümünü çıkaran Göğebakan, bir süredir tedavi görüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum