Kime Oy Verildiği Belli Mi Oluyor?

Kime Oy Verildiği Belli Mi Oluyor?
Köşk seçimleriyle ilgili medyada hemen hergün yeni bir iddia yer alırken, son iddia şöyle: “Zarflar şeffaf. Kime oy verildiği belli oluyor.”

Sözcü bugün bu iddia üzerinden şu başlığı attı: “Şeffaf Zarf Skandalı”

Cumhurbaşkanı seçimlerinde ilk oylar yurt dışından verilirken, 12 Eylül darbesinden sonra düzenlenen referandum sahnelerinin yaşandığını ileri süren Sözcü, “12 Eylül’den sonra yapılan Anayasa Referandumu’ndaki ‘şeffaf zarf’ 32 yıl sonra Tayyip Erdoğan için devreye sokuldu.

İşte Sözcü Gazetesi Almanya temsilcisi Ali Gülen’in izlenimleri” dediği haberinde, şeffaf zarf iddiası üzerinden şöyle yazdı:

“Yurt dışında kullanılan oy zarflarının içi görünüyor… Hangi adaya oy verildiği belli oluyor… İstenirse, Erdoğan’a verilmeyen oylar çöpe atılabilir…”

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ İDDİALAR

Sözde haberde ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Dünyanın çeşitli yerlerinde oyunu kullanan vatandaşlar, oylarının zarfın üzerinden fark edildiğini görünce şok geçirdi. Frankfurt ve Kalrsruhe’deki bazı seçmenler kızıp oylarını geçersiz hale getirdi.”

“CHP’nin vetodan kurtulan sandık görevlileri, şeffaf zarfları tutanağa geçirdi. Tutanak CHP genel merkezi, YSK ve büyükelçiliğe ulaştırıldı. Oyların göründüğünü bilen ve ilk sandıklarda İhsanoğlu’na fazla oy aktığını fark eden AKP, o kadar ileri gitti ki, Erdoğan’a oy vermeyen bazı kişilerin fotoğraflarını bile çekti.”

“Karlsruhe’de AKP’liler tarafından fotoğrafının çekildiğini fark eden Trabzonlu İbrahim Ertürk, bunun üzerine oyunu geçersiz hale getirdi ve zarfa da “En büyük Trabzon” diye bir yapıştırma koydu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum