"Partimizi Karıştırmaya Çalışıyor"

"Partimizi Karıştırmaya Çalışıyor"
BBP lideri Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan’ı partilerini karıştırmaya çalışmakla suçladı.

Başbakan Erdoğan’ın Van mitinginde eski il başkanını ‘BBP il başkanı’ diye tanıtmasına BBP’nin tepkisi sürüyor.

BBP lideri Mustafa Destici, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı "basit siyasi tekniklerle partisini karıştırmaya çalışmakla" suçladı.

Erdoğan’ın platforma çıkardığı kişinin BBP il başkanı olmadığını belirten Destici, il başkanını 20 Mayıs’ta görevden aldığını bildirdi. Destici, “Milleti kandırmaya yönelik olarak BBP, Erdoğan’ı destekliyor gibi bir algı oluşturmaya çalışılmıştır. Bu yapılanları ahlaki ve doğru bulmuyorum.” dedi.

Mustafa Destici, bir tv kanalında yaptığı açıklamada, iktidar partisinin kumpasına rağmen BBP’nin misyonuna ve çizgisine emin adımlarla devam edeceğini ifade etti.

‘Partimize operasyon yapılıyor, Kumpas işini çok iyi biliyorlar’

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da, Erdoğan’ın, kendisine rakip gördüğü herkese aynı taktiği uyguladığını ileri sürdü.

“Ben Van’daki sahneyi görünce çok güldüm, çok komik geldi. Bir cumhurbaşkanı adayının, bir Başbakan’ın böyle zavallıca bir oyun içine girmesi hakikaten komikti. Muhtemelen bütün partili arkadaşlarım da Başbakan’ın düştüğü bu durumdan dolayı acı acı gülüyorlardır.” diyen Karacan,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Kumpas kurmaya çalışıyor. Bu kumpas işlerini çok iyi yapıyorlar. Kime nasıl kumpas kuracaklarını çok iyi biliyorlar. Kendi kontrolleri altındaki devlet mekanizmalarını bu kumpaslarda kullanmakta da hiçbir şekilde tereddüt etmiyorlar. Bizim almış olduğumuz Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı anlaşılıyor ki AK Parti’nin ve Başbakan’ın kimyasını bozmuştur. Bunlar normal davranışlar değildir. Bizim aldığımız bu kararı itibarsızlaştırmak, sanki parti içinde kafa karışıklığı varmış gibi bir intiba meydana getirmek adına bunlar yapılıyor. Kesinlikle kasıtlı yapılan davranışlardır. Hatta şöyle söyleyeyim. Başbakan BBP’yi doğrudan hedef alan bir operasyon yapmaktadır. Bunu geçmişte birkaç partiye yaptı. Başarılı da oldu. Demokrat Parti’ye yaptı, HAS Parti’ye yaptı, Saadet Partisi’ne yaptı... Ama Büyük Birlik Partisi’ni diğer partilerle karıştırmasın. Bizim partimizde böyle bir netice almasına imkan yoktur. AKP siyasetten silinir ama BBP her zaman Türkiye siyasetinde vardır ve var olacaktır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.