Kahkaha Atacak Hâl Mi Var?

Kahkaha Atacak Hâl Mi Var?
Arınç’ın ahlaki değerlerde geriye gidişe vurgu yaptığı konuşmasını çarpıtanlara, kadın milletvekillerinden sert tepki geldi.

 Akit’e konuşan kadın vekiller, başta Filistin olmak üzere Türkiye’nin çevresinde yapılan katliamlara dikkat çekerek, “Kadınlar, çocuklar öldürülürken kahkaha mı atılır” diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ahlaki değerlerde geriye gidişe vurgu yaptığı konuşmasını çarpıtanlara kadın milletvekillerinden tepki geldi.

Arınç’ın konuşmasının çarpıtılarak sadece bir cümlesi üzerinden fırtınalar kopartılmak istendiğini dile getiren kadın vekiller, başta Filistin olmak üzere Türkiye’nin çevresinde yapılan katliamlara dikkat çekerek, “Kahkaha atacak durum mu var?” diye sordu.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Bülent Arınç’ın sözleri üzerinde yapılanların çarpıtma olduğunun altını çizerek, “Partimizin duayeni olan Sayın Arınç, sözlerini tartarak söyler, çok hassas bir insandır. Kimseyi incitmek istemez.” dedi.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada büyük üzüntüler yaşanırken kahkaha atmanın çarpıtılarak gündem yapılmasının üzüntü verici olduğunu belirten Eronat, “Ortadoğu’da çok büyük üzüntüler yaşanırken, insanlar topraklarından olmuş durumdayken, Müslümanların üzüntülü geçirdiği bir bayramda ve sonrasında içimizden kahkaha atmak gelmiyor. Gülümsüyoruz ama kahkaha atmıyoruz. Dünyada bu kadar rahatsızlık varken, Diyarbakır’da tanker kazısı olmuş 27 kişi hayatını kaybetmişken, Batman’da 5 çocuğumuz nehirde boğulmuşken bizim çok neşeli olmamız doğru değil. Çarpıtmak isteyen zaten bu sözleri çarpıtıyor.” diye konuştu.

DİNİMİZE UYGUN DEĞİL

Dilekçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar da, Bülent Arınç’ın kadınların yüksek sesle kahkaha atmaması ile ilgili açıklamalarına destek vererek, “Zaten yüksek sesle gülmek ne örf ve adetlerimizde ne de dinimizde var. Biz gülümsemekten, olumlu mesaj vermekten yanayız. İçimiz kan ağlarken; kadınlar, çocuklar öldürülürken kahkaha atmak hoş bir şey olmaz. Sayın Bülent Arınç’ın bu sözleri bu nedenle biraz çarpıtılmış. O mutlaka konuyu gündemin içinde değerlendirmiştir. Filistin’de kanlar akarken, insanlar ölürken, hangi konuya olursa olsun bizim kahkaha atmamız gibi bir durum olamaz. Yüksek sesle gülmek Anadolu kadınları olarak bizlerin örf, adetimize, dinimize uygun değil.” dedi.

ERKEKLER DE İFFETLİ OLMALI

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konuşmasında erkeklerin de iffetli olmasını söylediğinin altını çizerek, “Bir erkek böyle bir konuda ilk kez böyle bir görüş sarfetti. Konuşmanın bu tür kısımlarının görmezden gelerek cımbızlayarak bir kısmının alınması doğru değil. Aşırı hareketlere saptama yapmak için söylenen sözleri kadın derneklerinin çarpıtması doğru değil.” dedi.

SÖZLER ÇARPITILDI

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu da, “Bülent Arınç bizim çok kıymetli bir politikacımızdır. Bazen siyasette böyle iyi niyetle söylenen sözler çarpıtılabiliyor. Ancak ben burada Bülent Arınç’ın da gerekli açıklamaları da yaptığını düşünüyorum. Bu partiyi karalama kampanyasına dönüştürmek istiyorlar ama güneş balçıkla sıvanmaz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum