Aksesuar İçin Değil, Sağlık İçin Kullanın

Aksesuar İçin Değil, Sağlık İçin Kullanın
Yozgat Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kadir Kırboğa, güneş ışınlarının göze büyük zarar verdiğini belirterek, güneş gözlüğünü aksesuar olarak değil de sağlık açısından kullanılması gerektiğini söyledi.

Yozgat Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kadir Kırboğa, göz sağlığına gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek, “Gözlerde oluşan küçük bir rahatsızlık halinde en yakın göz doktoruna başvurulması gerekir. Gözlerimizde oluşan kaşıntı, sulanma ve benzeri rahatsızlık halinde mutlaka göz doktoruna başvurmalıyız. Aksi, takdirde geçer umuduyla ertelediğimiz durumda tedavisinin daha da zor bir hale geleceğini unutmamalıyız” dedi.

Güneş gözlüğünü aksesuar olarak kullanmak yerine göz sağlığı için kullanmak gerektiğini vugrulayan Dr. Kırboğa, “Kaliteli güneş gözlükleri ultraviyole ışınlarını geçirmeyerek gözü muhtemel tüm olumsuzluklardan korur. Kaliteli olmayan, ultraviyole ışınları süzmeyen, sadece siyah renkli gözlüklerin arkasında gözbebeği daha fazla ışık alabilmek için büyür ve ışınlar retinayı daha çok etkiler. Bu yüzden kesinlikle ultraviyole ışınları süzen, filtreli, kaliteli camlardan yapılmış gözlükler kullanmaya özen göstermeliyiz. Bu yaz aylarında gözlerimiz için önemli konulardan biri de göz enfeksiyonları. Özellikle sterilizasyonu iyi sağlanmayan havuzlardan önemli olabilecek enfeksiyonlar göze bulaşabiliyor. Belirtileri; öncelikle kızarıklık, çapaklanma, sulanma. sabahları kalkıldığında kirpikleri yapıştıracak kadar çapaklanma olabilir. Görmede bulanıklık ortaya çıkabilir. Bazı hallerde kişide kırıklık, ateş gibi üst solunum yolu enfeksiyon bulguları da tabloya eşlik eder. Bunların tedavisi ise enfeksiyonun tipine göre bir tedavi uygulanır. Genellikle antibiyotikli göz damlası uygulanır. Enfeksiyonun diğer gözünüze ve başkalarına da bulaşmasını önlemek için sık sık ellerimizi yıkamamız gerekir. Ayrı bir havlu kullanmak da son derece önemli bir tedbirdir” diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.