“Tabela Hastane”de İkinci Perde

“Tabela Hastane”de İkinci Perde
Ankara’da Mamak Belediyesi’nin henüz temeli bile atılmamış olan hastane için astığı “hayırlı olsun” tabelası gündemdeki yerini korurken, TOKİ’den açıklama geldi. Belediye’nin işe hiçbir katkısı da olmayacakmış!

Henüz temeli bile atılmamış olan hastane için “200 Yataklı Hastane Tüm Halkımıza Hayırlı Olsun” tabelası asan ve bu tabelayı yıllardır boş arazide tutarak halkı aptal yerine koyan Mamak Belediyesi, ilgili haberler üzerine evlere şenlik bir açıklama yaptı.

Açıklamada, haberin öznesi olan “tabela”ya hiç değinilmeden, aktardığımız bilgiler için “gerçek dışı” ifadesi kullanıldı ama bu “gerçek dışı bilgi”nin ne olduğu belirtilemedi. 

PROJE BAKANLIK’TAN, İHALE TOKİ’DEN

Açıklamaya göre, sözkonusu hastane inşaatının projesi Sağlık Bakanlığı, ihalesi ise TOKİ tarafından yapıldı fakat Kamu İhale Kurumu’na yapılan itirazlar nedeniyle inşaata başlanamadı. Bu bilgiler, hastanede Belediye’nin hiçbir katkısının olmadığını, “hayırlı olsun” tabelasının buna rağmen asıldığını ortaya koydu. Bu durum “Mamak Belediyesi bir tek tabela katkısında bulunmuş anlaşılan” şeklinde yorumlanarak, espri konusu oldu.

HABERİN ÖZÜ TABELA AMA ONA CEVAP YOK

Projesi bakanlıktan, ihalesi TOKİ’den olan hastane inşaatı alanına Mamak Belediyesi tarafından asılan ve uzun bir süredir orada; inşaatına bile başlanılmamış hastane bölgesinde duran “hayırlı olsun” yazılı tabelaya ise hiç değinilmedi. Belediye açıklamasında haberin öznesi ve asıl eleştiri konusu olan “tabela”ya hiç değinilmemesi “haber bu ama verecek cevap bulamamışlar” yorumlarına neden oldu. 

HALEN DURUYOR

Mamak Belediyesi’nin henüz temeli bile atılmamış olan hastane için, yapımı düşünülen arsaya halkın görebileceği bir şekilde astığı “200 Yataklı Hastane Tüm Halkımıza Hayırlı Olsun” yazılı tabela, orada halen öylece duruyor. Belediye’nin bu tabelayı oraya, Sağlık Bakanlığı ile TOKİ’nin işlemleri başlattığı 2011’de astığı, bu tarihten bu yana, boş arsada öylece durduğu herkesçe kabul ediliyor. 

KOMİK!

“Yalanladık” deme adına yapılmış bir açıklama olduğu apaçık ortada olan açıklamada, bir taraftan haberimizin baştan sona doğrulanması diğer taraftan ise “gerçek dışı bilgi”den söz edilmesi güldürdü. Nitekim açıklamada ileri sürdükleri “gerçek dışı bilgi”nin ne olduğuna dair tek bir cümle yer almadı.

BİR TEK TABELA BELEDİYE’DEN ANLAŞILAN

Açıklamada, KİK’e itirazlar nedeniyle yapımına başlanılmasının geciktiği bildirilen hastanede Mamak Belediyesi’nin ne gibi bir sorumluluk ve yükümlülük üstlendiği, bu hastanede ne gibi bir emeğinin olacağı, yapımına ne gibi bir katkıda bulunacağına dair herhangi bir bilgi bulunmaması da dikkat çekti.  Bu konuda açıklamada herhangi bir bilgi yer almıyor. Unutuldu mu, yoksa belediyenin hastaneye gerçekten hiçbir katkısı olmayacak mı? Bu durum “Mamak Belediyesi bir tek tabela katkısında bulunmuş anlaşılan” şeklinde yorumlanarak, espri konusu oldu.

hastane2-001.jpg

TOKİ AÇIKLIK GETİRDİ

Öte yandan, Mamak Belediyesi’nin henüz temeli bile atılmamış olan “hastane” için “hayırlı olsun” tabelası asmış olmasıyla ilgili haberimize TOKİ’den de açıklama geldi. TOKİ, sözkonusu hastaneyi kendilerinin yapacağını ancak ihale sürecine yönelik itirazlar nedeniyle inşaata başlayamadıklarını, itirazların neticelenmesinin ardından işe ivedilikle başlanılacağını bildirdi.

BELEDİYE’NİN KATKISI DA YOKMUŞ!

Açıklamada Mamak Belediyesi’nin hiç adının geçmemesi, henüz temeli bile atılmamış olan hastane için boş araziye “200 Yataklı Hastane Tüm Halkımıza Hayırlı Olsun” tabelası asan belediyenin sözkonusu hizmette herhangi bir katkısının olmadığını ortaya koydu.

Habervaktim Gazetesi

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum