MHP, Sivas'tan ötede yok!

MHP, Sivas'tan ötede yok!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Gavur Dağı’nın ötesinde yoksunuz” diyen AK Parti’li Nihat Ergün’e kızsa da veriler; MHP’nin Sivas’ın ilerisindeki illerde seçim döneminde miting yapamadığını ve bölgedeki oy o

Siyasetin yeni gündem maddesi tartışılmaya devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün, Gavur Dağı'nı telaffuz ederek Sivas'ın doğusuna geçmemekle eleştirdiği MHP, gerçekten de Gavur Dağı’ndan ötede varlık göstermiyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde kampanya boyunca sadece 19 miting gerçekleştirebildiği ve Sivas'ın doğusunda hiç miting yapmadığı ortaya çıktı. MHP Lideri Bahçeli, 22 Temmuz seçimlerinde 19 ile gitti. Ancak Bahçeli'nin gittiği bu illerden hiçbiri Ergün'ün gösterdiği hattın içindeki iller değil. Bahçeli son seçim kampanyasında Adana, İzmir, Manisa, Konya, Trabzon, Bursa, Erzurum, Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Afyon, Mersin, Antalya, Gaziantep, İskenderun, Osmaniye, Sivas ve Tokat'ta miting düzenledi.

AK PARTİ 70 – MHP 19 

Bahçeli'nin ağır eleştirilerine muhatap olan AK Parti ise 22 Temmuz seçim kampanyasında 70'ten fazla ilde miting yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplam 55 ilde miting gerçekleştirirken, seçim kampanyasının önemli bir bölümünü de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine ayırdı. Toplam 50 bin kilometre yol kateden Başbakan Erdoğan, mitinglerine, o dönemdeki seçim bölgesi olan Siirt'ten başladı. Başbakan Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da sırasıyla Bingöl, Muş, Şanlıurfa, Ağrı ve Iğdır'da halka seslendi. Erdoğan ayrıca Batman ve Erzincan, Elazığ ve Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır'da aynı gün mitingler düzenledi. Zaman darlığı sebebiyle Erdoğan'ın gidemediği illere o dönemde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül gitti. Bazı illere Erdoğan ve Gül birlikte giderken, 15'ten fazla ilde ise Gül ayrıca miting yaptı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da 36 ilde miting yaptı.

“GAVUR DAĞI’NIN ÖTESİNDE”Kİ OY ORANLARI 

AK parti’li Nihat Ergün’ün “Gavur Dağı’nın ötesinde siyaset yapamamakla” suçladığ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Temmuz seçimlerinde “Gavur Dağı’nın ilerisi”nden aldığı oylar ise şöyle sıralandı: 

  Oyların Partilere Göre Dağılımı ve Milletvekili Sayıları:
    S.   Parti Adı       Oy Oranı      Toplam Oy    M.V. Sayısı    
    1    BAĞ              47,01           219.779         4  
    2    AKP              40,90           191.214         6  
    3    DP                 5,22             24.381   
    4    MHP               2,45             11.431   
    5    CHP               2,01               9.407   
    6    SP                 0,69               3.248   
   
(Salih Matur – habervaktim) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.